Carlos Santana, fluierat după ce a criticat politica statului Georgia (SUA) în domeniul imigraţiei

Carlos Santana a fost fluierat de unii dintre spectatorii prezenţi pe stadionul echipei de baseball Atlanta Braves, unde chitaristul american de origine mexicană a primit un premiu şi a susţinut un discurs în care a criticat politica statului american Georgia în domeniul imigraţiei.

Urmărește
5 afișări

Potrivit contactmusic.com, Carlos Santana a fost prezent pe stadionul din Atlanta, duminică, pentru a primi trofeul Beacon of Change, ce i-a fost acordat de reprezentanţii Major League Baseball.

După ce a primit microfonul pentru a-şi susţine discursul de mulţumire, Carlos Santana a declarat că oraşului Atlanta ar trebui "să îi fie ruşine" pentru că a adoptat anumite legi în domeniul imigraţiei, informează USA Today.

Presa americană a spus despre aceste legi, adoptate recent, că au o motivaţie rasistă. Noua lege a imigraţiei din Georgia permite ofiţerilor de poliţie să verifice statutul de imigrant al suspecţilor.

Santana a criticat această lege spunând: "În acest moment, celor mai mulţi dintre oameni le este frică să spună ceea ce trebuie spus: Statele Unite reprezintă ţara celor liberi. Dacă oamenii chiar vor să treacă această lege a imigraţiei în fiecare dintre statele americane, atunci cu toţii ar trebui să plece din Statele Unite şi să-i lase aici pe amerindieni. Aici este vorba de un principiu care ţine de drepturile civile ale oamenilor".

Renumitul chitarist american a discutat şi cu alţi reprezentanţi ai presei, în timpul meciului de baseball dintre echipele Atlanta Braves şi Philadelphia Phillies şi a vorbit despre efectele pe care le-ar avea un eventual boicot al muncitorilor hispanici din statul Georgia.

"Îi invit pe toţi hispanicii din Georgia să nu facă nimic timp de două săptămâni, ca să vedeţi cine conduce cu adevărat economia. Cine spală cearşafurile? Cine curăţă toaletele? Cine face are grijă de copii?", a declarat Santana.

Născut în Mexic, Carlos Santana a imigrat în Statele Unite, stabilindu-se în oraşul San Francisco în anii 1960, şi a devenit unul dintre cei mai celebri şi mai influenţi chitarişti din lume. Renumitul chitarist a fost recompensat de-a lungul anilor cu 10 premii Grammy şi cu 3 premii Latin Grammy. Autorul hiturilor din anii '70 "Black Magic Woman" şi "Oye Como Va", dar şi al unor piese mai recente devenite celebre - "Smooth/ Dame Tu Amor" şi "Maria Maria" -, a vândut peste 90 de milioane de albume de-a lungul unei cariere de peste 40 de ani.

Carlos Santana a concertat la Bucureşti în 2009, în cadrul festivalului B'estfest.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici