Câştigătoarea unei ediţii a concursului "American Idol" o va interpreta pe Mahalia Jackson

Cântăreaţa Fantasia Barrino, câştigătoarea ediţiei din 2004 a concursului televizat "American Idol", o va interpreta pe Mahalia Jackson într-un film despre viaţa şi cariera legendarei cântăreţe de muzică gospel, ce va fi lansat în luna decembrie, informează Reuters.

Urmărește
5 afișări

Filmul, regizat de Euzhan Palcy, va avea la bază romanul "Got to Tell It: Mahalia Jackson, Queen of Gospel", publicat de Jules Schwerin în 1992. Filmările vor începe în luna aprilie la Pittsburgh şi Chicago.

Fantasia Barrino o va întruchipa pe Mahalia Jackson în pelicula ce va relata transformarea acesteia dintr-o femeie extrem de săracă din New Orleans într-o veritabilă vedetă a muzicii gospel şi susţinătoare a lui Martin Luther King Jr.

Fantasia Barrino a câştigat în 2004 a treia ediţie a concursului televizat "American Idol" iar această victorie i-a adus imediat celebritatea în Statele Unite. Cântăreaţa a interpretat apoi rolul Celie în musicalul "The Color Purple" de pe Broadway şi a jucat propriul rol în filmul biografic "Life Is Not a Fairy Tale: The Fantasia Barrino Story" produs şi difuzat de postul Lifetime în anul 2006, pe baza volumului de memorii omonim pe care cântăreaţa l-a lansat în 2005. Pentru primele sale două albume, lansate în 2006 şi în 2006, Barrino a primit cinci nominalizări la premiile Grammy, distincţii la care va concura şi în acest an, la două categorii, graţie celui de-al treilea album din carieră, lansat în august 2010.

Mahalia Jackson, născută pe 29 octombrie 1911 la New Orleans, a fost o renumită cântăreaţă americană de muzică gospel. În tinereţe, Mahalia Jackson cânta în corul bisericii baptiste unde predica tatăl ei şi asculta în secret discurile lui Bessie Smith, cântăreaţa de blues pe care o admira cel mai mult. După ce s-a mutat la Chicago în 1937, unde şi-a deschis un mic magazin de produse cosmetice, Mahalia Jackson, care nu a luat niciodată lecţii de canto, a devenit vocea principală a Great Salem Baptist Church şi a fost imediat recrutată de Robert Johnson care tocmai înfiinţase primul grup mixt profesionist de gospel din Statele Unite.

Între 1946 şi 1947, cea care a fost supranumită "regina muzicii gospel" a înregistrat o serie de piese pentru casa Apollo - precum "I'm Going to Tell God" şi "Move On Up a Little Higher", disc vândut în peste un milion de exemplare, dar şi celebrul imn baptist "Amazing Grace" - graţie cărora a devenit o veritabilă vedetă în Statele Unite.

Între 1949 şi 1952, Mahalia Jackson a înregistrat şi interpretat în numeroase ocazii marile ei succese - "Silent Night", "Walking to Jerusalem" şi "In the Upper Room". A concertat la Carnegie Hall, celebra sală de concerte din New York, a efectuat un prim turneu european cu ocazia căruia a doborât recordul de vânzări de discuri în Franţa şi, la revenirea în Statele Unite, a semnat un contract avantajos cu compania CBS. A jucat şi într-un film regizat de Douglas Sirk în 1959 şi a fost gazda unei emisiuni de televiziune. Alături de celebra Duke Ellington Orchestra a înregistrat una dintre cele mai memorabile versiuni ale piesei "Black, Brown and Beige".

Mahalia Jackson a cântat la ceremonia de investire în funcţie a preşedintelui John F. Kennedy, a defilat alături de Martin Luther King în timpul marşurilor pentru apărarea drepturilor civile şi a cântat a faţa a zeci de mii de persoane prezente la funeraliile acestui lider de culoare, asasinat în aprilie 1968.

Mahalia Jackson, a cărei voce este considerată una dintre cele mai frumoase ale secolului al XX-lea, a murit în ianuarie 1972 la vârsta de 60 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici