- Home
- Life-Entertaiment
- (15.04.2024, 22:13)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cercetători descoperă noi forme de viaţă în adâncurile mării de lângă Insula Paştelui
- Cercetătorii au descoperit peste 160 de specii noi într-un lanţ muntos submarin din apropierea Insulei Paştelui.
- Datele colectate vor ajuta la instituirea unor noi zone marine protejate şi la consolidarea eforturilor de conservare în aceste medii marine unice.
- Descoperirile subliniază necesitatea protejării întregii creste, nu doar a muntoaselor izolate, pentru conservarea ecosistemelor lor distincte.
Urmărește
1151 afișări
Sursa foto: Schmidt Ocean Institute
O expediţie recentă condusă de Schmidt Ocean Institute a dezvăluit o comoară de viaţă marină necunoscută anterior în apele din apropierea Insulei Paştelui (Rapa Nui), scrie Indy100. Cu toate că 80% din oceanele Pământului rămân neexplorate, oamenii de ştiinţă continuă să facă descoperiri remarcabile sub ape.
Echipa de cercetare s-a aventurat în muntoasele submarine ale Crestei Salas y Gómez, situate în largul coastei Chile, unde au întâlnit o varietate uimitoare de specii. Printre descoperiri s-au numărat corali de adâncime, bureţi de sticlă, arici de mare, caracatiţe, peşti, moluşte, crabi, stele de mare şi homari pitici. De remarcat este faptul că au găsit 160 de specii care nu mai fuseseră văzute niciodată în regiune, inclusiv cel puţin 50 de specii descoperite în timpul expediţiei erau complet noi pentru ştiinţă, demonstrând bogăţia biodiversităţii din această regiune izolată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
-
Alegeri în Republica Moldova: Preoţii din R. Moldova care au călătorit la Moscova, instruiţi să-i asigure lui Stoianoglo voturi
-
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
Expediţia, care a avut loc între 24 februarie şi 4 aprilie, a implicat o echipă internaţională de 25 de oameni de ştiinţă reprezentând 14 organizaţii din cinci ţări: Chile, Statele Unite, Italia, Spania şi Olanda. Împreună, au petrecut 40 de zile studiind meticulos munţii subacvatici şi insulele oceanice ale Crestei Salas y Gómez, un imens lanţ muntos submarin întinzându-se pe o distanţă de peste 2.900 de kilometri şi cuprinzând peste 200 de munţi subacvatici.
Descoperirile echipei subliniază necesitatea urgentă a creşterii eforturilor de explorare şi conservare în aceste medii marine izolate. Dr. Javier Sellanes de la Universidad Católica del Norte din Chile, care a condus împreună cu colegii săi expediţiile de cercetare, a subliniat importanţa protejării întregii creste, nu doar a muntoaselor izolate, pentru a conserva ecosistemele sale unice.
Habitaturi distincte şi comunităţi animale au fost observate pe muntoasele individuale, evidenţiind importanţa ecologică a întregii creste. Datele colectate în timpul expediţiei vor fi cruciale pentru informarea gestionării zonelor marine protejate existente şi pentru susţinerea instituirii unor noi astfel de zone, în special în jurul Insulei Paştelui (Rapa Nui).
Dr. Erin E. Easton, şeful ştiinţific al expediţiei de la University of Texas Rio Grande Valley, a subliniat potenţialul datelor colectate de a contribui la crearea de noi zone marine protejate, inclusiv cele din apele internaţionale din jurul Crestei Salas y Gómez. Aceste eforturi de conservare vor fi esenţiale pentru protejarea biodiversităţii şi integrităţii ecologice a acestor medii marine izolate şi virgine pentru generaţiile viitoare.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe