Cinci motive pentru care să vizitezi Cappadocia cel puţin o dată în viaţă

  • Cappadocia este una dintre cele mai vizitate regiuni din Turcia, atrăgând numeroşi turişti mulţumită frumuseţii naturii şi zonelor istorice bogate în situri şi construcţii unice.
  • Cappadocia oferă o experienţă deosebită în fiecare sezon, cu hoteluri tip peşteră, plimbări cu baloane cu aer cald şi centre vechi de mii de ani ce spun povestea olăritului şi viticulturii din zonă.
Urmărește
1050 afișări
Imaginea articolului Cinci motive pentru care să vizitezi Cappadocia cel puţin o dată în viaţă

Iată cinci motive pentru care nu trebuie să ratezi o vacanţă în Cappadocia:

Coşurile de Zâne: Simbolul Cappadociei

Coşurile de Zâne sunt prima imagine care îi vine în minte oricui atunci când se gândeşte la Cappadocia. Aceste formaţiuni stâncoase emblematice ale Cappadociei pot fi observate de oriunde în regiune. Cele mai bune exemple de coşuri de zâne se află în Paşabağ, unde structurile conice cu „pălării” sunt formate din roci dure. Cel mai bun mod de a te bucura de priveliştea uluitoare a acestor formaţiuni stâncoase este printr-o plimbare cu un balon cu aer cald. Pe măsură ce balonul urcă către cer la răsăritul soarelui, vei avea şansa să vezi văile spectaculoase ale Cappadociei chiar sub picioare.

Hoteluri de tip peşteră

Arhitectura şi designul unic ale acestor hoteluri de tip peşteră se adaugă farmecului locului, făcându-l o destinaţie de neratat pentru călători. Zilele petrecute în aceste puncte de cazare dau farmec şederii oricui în Cappadocia.

Oraşele subterane magnifice

Cappadocia găzduieşte rămăşiţe semnificative care datează încă de la hitiţii din mileniul II î.Hr. Muzeul în aer liber Göreme, aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1985, este remarcabil pentru locurile sale sacre sculptate în stânci şi frescele care înfăţişează scene din creştinismul timpuriu.

Oraşele subterane se numără printre atracţiile care fac excursiile în Cappadocia spectaculoase. Aceste oraşe din secolele al VII-lea şi al VIII-lea d.Hr. au fost folosite şi de primii creştini pentru a se închina în mod deschis. Alte oraşe subterane precum Kaymaklı, Derinkuyu, Özkonak şi Mazı au supravieţuit de zeci de ani şi oferă o perspectivă asupra vieţii „subterane” a oamenilor din regiune, cu tunelurile, camerele, hambarele, cramele, sălile de mese, bisericile şi depozitele de produse alimentare. Valea Gomeda, care se întinde de-a lungul râului Üzengi, prezintă biserici săpate în stânci, porumbei, viţă de vie şi un oraş subteran.

Excursii cu balonul cu aer cald

Activitatea cea mai populară în Cappadocia este cu siguranţă reprezentată de excursiile cu balonul cu aer cald. Pe lângă această experienţă, turişii pot face şi safari off-road prin văile regiunii, aşezările stâncoase şi coşurile de zâne. Traseele de drumeţii pot fi explorate şi călare pe cai, pentru mai multă adrenalină. O altă activitate ce merită încercată este şi participarea la un atelier de ceramică din Avanos; loc ce este renumit pentru argila moale şi uleioasă care provine din albiile râurilor Kızılırmak.

Experienţe gastronomice

Testi kebabı este o delicatesă care trebuie încercată din bucătăriile din Cappadocia. Regiunea este bogată în reţete preparate cu legume şi fructe crescute local. Alte specialităţi servite turiştilor în Cappadocia includ tocană de caise, budincă de orez cu turmeric, Nevşehir mantısı (un tip de ravioli) şi smântână.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici