Cluj: Grupuri de pelerini greco-catolici, la beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea

Grupuri de pelerini greco-catolici din Cluj, în frunte cu episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, vor participa, duminică, în Piaţa San Pietro din Roma, la ceremonia de beatificare a Papei Ioan Paul al II-lea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
5 afișări

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Eparhie, credincioşi din parohiile Eparhiei de Cluj-Gherla, însoţiţi de preoţi, au pornit sau vor porni spre Roma în grupuri organizate sau individual.

"Beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea va avea loc duminică, în Piaţa San Pietro din Roma, în cadrul unei Sfinte Liturghii solemne celebrate de Sfântul Părinte Benedict al XVI-lea. Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla va fi reprezentată, în primul rând, de PS Florentin Crihălmeanu, singurul episcop român care a primit hirotonirea episcopală prin mâinile Papei Ioan Paul al II-lea. Un grup mare de tineri din Asociaţia ASTRU-Cluj au pornit deja un pelerinaj al bucuriei. De asemenea, studenţii de la Seminarul Teologic «Sfântul Ioan Evanghelistul» din Cluj se află în pelerinaj spre Roma. Credincioşi din parohiile Eparhiei, însoţiţi de preoţi, au pornit sau vor porni spre Roma în grupuri organizate sau individual", se arată în comunicat.

PS Florentin Crihălmeanu a menţionat în comunicat că primele generaţii de episcopi greco-catolici români de după 1989 au primit Bulele Pontificale cu sigiliul şi semnătura Papei Ioan Paul al II-lea, de personalitatea acestuia fiind legată "reînvierea Bisericii Greco-Catolice din România".

"Vestea beatificării Papei Ioan-Paul al II-lea este o «bună-vestire» pentru mine şi consider că şi pentru toţi românii de bună credinţă, indiferent de confesiune. Consider că numirea sa ca şi Fericit al Bisericii este pe deplin meritată. Toate momentele de întâlnire cu Papa Ioan Paul al II-lea au fost momente deosebite", a subliniat PS Florentin Crihălmeanu.

Reprezentanţii Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla au precizat că după Liturghia de beatificare, "rămăşiţele trupeşti ale noului Fericit vor fi expuse spre venerare în Bazilica San Pietro, în faţa Altarului Confesiunii, unde toţi credincioşii vor avea ocazia să petreacă un moment de rugăciune".

"Ulterior, rămăşiţele Fericitului Papă Ioan Paul al II-lea vor fi transferate în Capela Sf. Sebastian din Bazilica San Pietro, care se află între Capela Pieta şi Capela Preasfântului Sacrament", au precizat reprezentanţii Eparhiei clujene.

Organizatorii ceremoniei de la Roma aşteaptă duminică peste un milion de pelerini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici