Cluj: Peste 40 de expoziţii, concursuri şi tururi foto cu ghid, la Festivalul de Artă Fotografică

Peste 40 de expoziţii, concursuri şi tururi fotografice cu ghid vor avea loc în cadrul Festivalului Internaţional de Artă Fotografică FotoRomania (FIAF) 2011, care se va desfăşura, între 27 mai şi 3 iunie, la Cluj-Napoca, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
16 afișări

Conform unui comunicat de presă transmis, joi, de organizatorii Festivalului Internaţional de Artă Fotografică Foto România, FIAF este cel mai mare eveniment fotografic din Cluj-Napoca şi primul festival de gen din această regiune a ţării.

"Ideea a pornit de la fotografia văzută ca o modalitate de comunicare, accesibilă tuturor. Clujul este un oraş cultural, pe care dorim să-l valorificăm din punct de vedere vizual, prin fotografie. Timp de o săptămână (27 mai - 3 iunie 2011), vom oferi tuturor pasionaţilor de fotografie (amatori şi profesionişti deopotrivă) posibilitatea de a se întâlni într-un cadru organizat şi de a interacţiona", spun organizatorii evenimentului.

Pe parcursul festivalului, vor avea loc zeci de expoziţii foto, workshop-uri şi prezentări de fotografie, concursuri, mese rotunde, proiecţii, un târg de fotografie, lansări de cărţi din domeniul fotografiei, lansări de mărci de echipamente foto, petreceri.

Vineri, de la ora 19.15, va avea loc cea mai mare expoziţie de fotografie mobilă din Cluj-Napoca.

"La ora 19.15 fotografii se întâlnesc pe strada Eroilor, la monumentul Memorandiştilor, pentru a realiza o expoziţie de fotografie în care oamenii ţin fotografiile în mâini şi le arată unii altora. Toţi cei care vin cu o fotografie pentru a lua parte la acest eveniment şi vor primi un bilet cu un număr şi, prin tragere la sorţi, unul dintre participanţi va câştiga un trepied", se arată în comunicat.

În 2 iunie, de la ora 9.30, la Quo Vadis Café, doi fotografi cu experienţă, Egyed Ufó Zoltán si Voicu Bojan, vor face o analiză atentă şi onestă a portofoliului pe care îl vor prezenta fotografii amatori.

În timpul festivalului, vor fi organizate tururi prin oraş, care includ clădiri istorice şi spaţii care nu sunt deschise de obicei, turnuri de biserici sau de alte clădiri. Un ghid îi va însoţi pe fotografi şi le va povesti despre istoria şi arhitectura locurilor vizitate.

Zilnic, va fi organizat cel puţin un workshop de fotografie, pe teme precum fotografia pentru începători, fotografia de nuntă, iluminarea de studio, fotografia de stock, fotografia sport.

Târgul de fotografie va avea loc, sâmbătă, între orele 10.00 şi 20.00, la etajul al treilea al magazinului Central în cadrul Galeriei de Artă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici