CNN: Este dieta vegană "woke"? Mulţi americani conservatori sunt indignaţi de introducerea cârnatului pe bază de plante în meniul unui restaurant tradiţional

Recent, lanţul de restaurante Cracker Barrel a adăugat cârnaţi Impossible pe bază de plante în meniurile sale, dedicate clienţilor vegetarieni şi vegani.

Urmărește
6004 afișări
Imaginea articolului CNN: Este dieta vegană "woke"? Mulţi americani conservatori sunt indignaţi de introducerea cârnatului pe bază de plante în meniul unui restaurant tradiţional

Hepta

Cracker Barrel stârneşte scandal pentru că a introdus în meniu cârnaţi pe bază de plante, iar americanii conservatori acuză că restaurantul a devenit „WOKE”.

Editorul Allison Morrow a publicat un articol pe CNN Business despre alimenaţia WOKE în care scrie că este indignată de războaiele culturale produse de un simplu preparat alimentar. 

"Carnivorelor râvnitoare nu le-a plăcut adăugarea de carne „falsă” şi nu s-au abţinut în comentariile lor de pe Facebook să scrie: „Tocmai mi-am pierdut respectul pentru o companie cândva grozavă din Tennessee”,  sau „Opriţi-vă cu porcăriile de „carne” pe bază de plante.”

Mai mulţi comentatori au condamnat adăugarea preparatului pe bază de plante în meniu  drept „woke”, un termen anti-rasist care a devenit peiorativ împotriva acţiunilor şi credinţelor progresiste, spune editorul. 

"Pentru a fi clar, Cracker Barrel nu îşi înlocuieşte cârnaţii de carne cu alternative vegetale. Nu este obligatoriu să le consumaţi. 

În mod ironic, un cârnat Impossible ar trebui să arate şi să aibă gust la fel ca un cârnat de carne adevărată - este conceput să treacă drept carne.

Concluzia: Este o poveste prostească, desigur. Nimeni nu va boicota cu adevărat restaurantul din cauza asta. Dar este o perspectivă distractivă şi puţin înfiorătoare asupra modului în care reţelele de socializare măresc şi adâncesc diviziunile culturale pe probleme la fel de minore precum ceea ce cineva alege să mănânce la micul dejun. Şi ce american cu sânge roşu vrea carne de vită de la un restaurant care ia o decizie atât de pur capitalistă?"

 
Piaţa globală a cărnii pe bază de plante este de aşteptat să fie evaluată la aproximativ 25 de miliarde de dolari până în 2030.

Burger King are Impossible Whopper; McDonald's lucrează la propria sa versiune cu Beyond Meat; chiar şi furnizorul de carne Tyson are propriile produse din pui fără carne de pui. 

Nu este obligatoriu să consumăm carne artificială sau pe bază de plante, dar climatologii avertizează că din cauza schimbărilor climatice, poluării oceanelor şi degradării solului, e de aşteptat ca alimente de bază precum carnea şi peştele să devină tot mai rare şi mai scumpe. 

Astfel, există posibilitatea ca în viitor să fim nevoiţi să consumăm carne pe bază de plante sau carne artificială, poate chiar insecte pentru a ne asigura minimul necesar de proteine. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici