Compozitorul de muzică de film Joseph Brooks, anchetat pentru viol, s-a sinucis - presă

Compozitorul de muzică de film, scenaristul şi regizorul Joseph Brooks - recompensat cu Oscar în 1977 -, care urma să fie judecat pentru violarea mai multor femei, a murit duminică, la New York, a anunţat poliţia americană, precizând că este vorba, se pare, de o sinucidere, informează AFP.

Urmărește
3 afișări

Joseph Brooks, care a murit la vârsta de 73 de ani, aştepta începerea procesului său în care urma să fie judecat pentru violarea unor femei, pe care se presupune că le-ar fi atras în apartamentul său utilizând pretextul organizării unor audiţii. Brooks a pledat nevinovat la aceste acuzaţii.

Un purtător de cuvânt al poliţiei americane a declarat că trupul neînsufleţit al artistului a fost descoperit duminică de un prieten în apartamentul său din Manhattan, New York, în jurul orei locale 12.30 (16.30 GMT). "Se pare că este vorba de o sinucidere", a declarat acel purtător de cuvânt. Joseph Brooks s-ar fi sinucis cu un prosop de baie înnodat în jurul gâtului şi un sac cu heliu, potrivit anchetatorilor.

În 1977, Joseph Brooks a primit premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original, pentru piesa "You Light Up My Life" din filmul cu acelaşi titlu, pe care l-a şi regizat. Pentru acelaşi cântec, Brooks a fost recompensat şi cu un premiu Grammy.

În 2009, Joseph Brooks, acuzat de viol şi agresarea sexuală a 13 femei, a pledat nevinovat. Data procesului său nu era încă stabilită.

Unul dintre fiii săi, Nicholas Brooks, în vârstă de 24 de ani, a fost cercetat în urmă cu câteva luni pentru tentativă de crimă, după decesul iubitei sale, Sylvie Cachay, o creatoare de costume de baie de origine peruviană, al cărei trup a fost descoperit neînsufleţit în decembrie 2010, într-o cameră din hotelul newyorkez SoHo House. Nicholas Brooks a pledat nevinovat. Victima, în vârstă de 33 de ani, a fost descoperită fără viaţă în cadă, prezentând urme de strangulare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici