Costume purtate de Hepburn, Monroe şi Chaplin în filme celebre, scoase la licitaţie

Costume intrate în legendă, purtate în câteva filme memorabile de Audrey Hepburn, Judy Garland, Marilyn Monroe şi Charlie Chaplin, provenind dintr-o colecţie alcătuită de actriţa Debbie Reynolds, vor fi scoase la licitaţie în luna iunie,a anunţat casa Profiles in History, relatează Reuters.

Urmărește
2 afișări

Rochia albă purtată de Marilyn Monroe în filmul "Şapte ani de căsnicie/ The Seven Year Itch", rochia albastră din bumbac purtată cu pantofi roşii de Judy Garland în "Vrăjitorul din Oz/ The Wizard of Oz" şi melonul purtat de Charlie Chaplin în filmul "Charlot vagabond/ Tramp" se numără printre cele 3.500 de loturi ce vor fi scoase la licitaţie în cartierul Beverly Hills din Los Angeles pe 18 iunie.

Rochia galbenă din catifea, fără mâneci, pe care Barbra Streisand a purtat-o în "Hello, Dolly" - despre care se spune că este cea mai scumpă rochie care a fost creată vreodată pentru un film - va fi inclusă în această licitaţie, ca şi rochia purtată de Audrey Hepburn când a filmat scena de la hipodromul Ascot pentru filmul "My Fair Lady" şi costumele purtate de Julie Andrews în "Sunetul muzicii".

Actriţa americană Debbie Reynolds, în vârstă de 79 de ani, care a jucat în filme precum "Cântând în ploaie/ Singin' in the Rain" şi "Indestructibila Molly Brown/ The Unsinkable Molly Brown", colecţionează de peste 50 de ani diverse obiecte de recuzită din lumea filmului.

Pasiunea ei a devenit ceva mai serioasă în 1970, când studiourile MGM au anunţat că vor scoate la licitaţie toate obiectele pe care le deţin, cu excepţia clădirilor unde aveau loc filmările. Debbie Reynolds, care se afla pe atunci sub contract cu MGM, a cumpărat multe rochii, costume şi alte obiecte de recuzită cu ocazia acelei licitaţii şi a continuat să îşi cultive această pasiune în anii care au urmat.

Impresionanta ei colecţie urma să fie expusă într-un muzeu special construit pentru ea, însă acest proiect nu a putut fi finalizat, iar Debbie Reynolds a decis să-şi scoată colecţia la licitaţie.

Înainte de a fi licitate pe 18 iunie, costumele, rochiile, pălăriile, mănuşile şi celelalte obiecte de recuzită vor putea fi admirate la Paley Center for Media din Beverly Hills, începând din 1 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici