Craiova: Campanie umanitară a deţinuţilor pentru întrajutorarea unei tinere fără un picior

Opt deţinuţi de la Penitenciarul de Minori şi Tineri (PMT) Craiova au confecţionat peste 3.000 mărţişoare, care vor fi vândute în unităţile şcolare din Dolj, banii încasaţi urmând a fi donaţi unei tinere de 19 ani care, în urma unui accident rutier, şi-a pierdut un picior.

Urmărește
12 afișări

Opt tineri, încarceraţi la PMT Craiova, participă la o campanie de strângere de fonduri pentru o tânără care şi-a pierdut un picior în urma unui accident rutier, familia neputând acoperi cheltuielile lunare de întreţinere ale protezei. Deţinuţii, potrivit purtătorului de cuvânt al PMT Craiova, Daniel Barbu, au confecţionat în acest scop peste 3.000 de mărţişoare, care urmează a fi vândute în unităţile şcolare din Dolj, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Este o campanie demarată de deţinuţi. Ei au plantat florile pe care le-au uscat şi acum au făcut aceste mărţişoare care vor fi vândute cu ajutorul profesorilor de religie în şcolile din Dolj. Banii vor ajunge la un caz social", a declarat Daniel Barbu, purtătorul de cuvânt al PMT Craiova.

Campania se numeşte "Un mărţişor de suflet" şi este declanşată în colaborare cu Fundaţia "Cuvântul care zideşte".

Banii care se vor strânge prin vânzarea mărţişoarelor vor fi donaţi familiei tinerei.

"Am văzut la televizor drama acelor oameni, care au nevoie de ajutor. Ne-am gândit ca, în acest an, banii strânşi în urma campaniei să ajungă la ei", a declarat Marius Teherci, deţinut la PMT Craiova.

Campania de întrajutorare va fi declanşată pe 9 februarie, când va începe vânzarea mărţişoarelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici