Croitorul lui Obama susţine că printre clienţii lui se numără directorul FMI şi Nicolas Sarkozy

Georges de Paris, croitorul preşedinţilor americani din anii 1960 şi până în prezent, a declarat, vineri, că printre clienţii lui privilegiaţi se numără preşedintele Franţei şi Dominique Strauss-Kahn, directorul FMI, care a dezminţit însă această informaţie, informează AFP.

Urmărește
11 afișări

"Da, am mers la domnul Strauss-Kahn", a declarat Georges de Paris în timpul unei discuţii informale cu reporterii AFP, afirmând că a creat costume pentru directorul Fondului Monetar Internaţional, fără să precizeze însă numărul acestora.

Informaţia, publicată joi de cotidianul francez France-Soir, a fost dezminţită, vineri, de avocaţii lui Dominique Strauss-Kahn de la Paris, care au anunţat intenţia clientului lor de a ataca în justiţie publicaţia franceză, pe care o acuză de "publicarea unor informaţii false referitoare la stilul de viaţă" al directorului FMI.

Georges de Paris, un celebru croitor de lux de origine franceză, a declarat că Dominique Strauss-Kahn preferă ţesăturile în culori sobre, în nuanţe de albastru şi gri închis. "Stilul său este un stil clasic-modern", a precizat Georges de Paris.

William Taylor, avocatul din Washington al directorului FMI, a declarat că Dominique Strauss-Kahn nu a cumpărat niciodată un costum de la Georges de Paris.

"L-am întâlnit recent (pe Georges de Paris, n.r.) şi mi-a zis cu certitudine că nu este adevărat. El le-a spus jurnaliştilor: «mi-ar plăcea să fac un costum pentru el». Şi mi-a mai spus că nu a fost niciodată în biroul lui Dominique Strauss-Kahn", a adăugat avocatul William Taylor.

Celebrul croitor a declarat pentru AFP că preşedintele francez Nicolas Sarkozy, cu ocazia unei vizite la Washington, a venit în magazinul său pentru a-şi comanda câteva costume.

Georges de Paris a refuzat să indice preţurile pentru acele costume. În 2002, el a declarat tot pentru AFP că un costum pe care îl confecţionează costă în general circa 3.000 de dolari.

Renumitul croitor de origine franceză, în vârstă de 77 de ani, îşi desfăşoară activitatea într-un magazin-atelier, situat la mică distanţă de Casa Albă, iar preţurile pentru costumele expuse nu sunt afişate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici