Dave Grohl şi Alice Cooper colaborează la un album dedicat memoriei lui Ronnie James Dio

Dave Grohl, de la Foo Fighters, Rob Halford, de la Judas Priest, şi Alice Cooper se numără printre muzicienii care vor colabora la realizarea unui album dedicat memoriei lui Ronnie James Dio, informează nme.com.

Urmărește
2 afișări

Văduva lui Dio, Wendy Galaxiola, a spus că este imposibil ca albumul să apară anul acesta, dar înţelegerile cu artiştii care ar urma să facă parte din proiect sunt finalizate, scrie Noisecreep.com.

Dave Grohl, care a primit premiul Godlike Genius, săptămâna trecută, la NME Awards, va cânta o versiune a piesei Black Sabbath "Mob Rules". Solistul şi chitaristul Dave Grohl a înfiinţat trupa Foo Fighters în 1995, în Seattle, după ce trupa Nirvana, în care cânta la tobe, s-a destrămat, în 1994, după sinuciderea lui Kurt Cobain. De-a lungul unei cariere de 15 ani, Foo Fighters a lansat şase materiale discografice de studio, dintre care trei au primit premiul Grammy pentru cel mai bun album rock al anului. Toate cele şase albume Foo Fighters au fost, de altfel, nominalizate la premiile Grammy.

Ronnie James Dio a anunţat că suferă de cancer la stomac în vara lui 2009, la scurt timp după debutul turneului mondial al trupei Heaven & Hell, o "reîncarnare" a formaţiei Black Sabbath. Muzicianul a murit în mai 2010, la vârsta de 67 de ani.

Ronnie James Dio a devenit celebru în 1975, ca solist al trupei de heavy metal Rainbow, lansată de chitaristul Ritchie Blackmore, fost membru al trupei Deep Purple. Ulterior, Dio l-a înlocuit pe Ozzy Osbourne ca solist al trupei Black Sabbath, în 1980. Primul album lansat în noua formulă a fost "Heaven And Hell", considerat de mulţi critici ca fiind unul dintre primele materiale discografice de heavy metal din lume.

Heaven & Hell reprezenta o colaborare muzicală a membrilor trupei Black Sabbath Tony Iommi şi Geezer Butler cu doi foşti membri ai aceleiaşi trupe - Ronnie James Dio şi Vinny Appice. Numele trupei a fost ales după primul disc Black Sabbath, cu Ronnie James Dio ca solist, lansat în 1980. Pe 28 aprilie 2009, grupul Heaven & Hell a lansat albumul "The Devil You Know", ajuns pe locul al optulea în topurile americane de specialitate.

De asemenea, Dio s-a bucurat de succes în cariera solo, cu trupa care îi purta numele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici