David Letterman, Alec Baldwin şi Tina Fey, premiaţi la prima gală Comedy Awards

Prezentatorul TV David Letterman şi actorii Alec Baldwin şi Tina Fey s-au numărat printre personalităţile din lumea filmului şi televiziunii recompensate la prima gală Comedy Awards, sâmbătă, la New York, informează bbc.co.uk.

Urmărește
4 afișări

Figură marcantă a televiziunii americane, Letterman este gazda emisiunii de noapte "Late Show with David Letterman", care a debutat în 1982. Singurul care a avut o carieră mai lungă decât Letterman în prezentarea unei emisiuni de noapte a fost prietenul şi mentorul său, Johnny Carson, decedat în 2005.

Sâmbătă seară, la prima gală de decernare a premiilor Comedy, Letterman, în vârstă de 63 de ani, a primit cea mai mare dintre aceste distincţii, ce poartă numele lui Johnny Carson.

Actorul Eddie Murphy a primit titlul de simbol al comediei (comedy icon), în cadrul ceremoniei ce a avut loc în studiourile televiziunii Comedy Central, la New York.

"Modern Family" primit premiul pentru cel mai bun serial, în timp ce premiile pentru interpretare în televiziune le-au revenit actorilor Alec Baldwin, care joacă în serialul "30 Rock", şi Kristen Wiig, pentru "Saturday Night Live".

Regizorul britanic Edgar Wright a fost recompensat pentru realizarea adaptării cinematografice "Scott Pilgrim împotriva tuturor/ Scott Pilgrim vs. the World", după benzile desenate ce poartă numele acestui erou.

Tina Fey a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă de film, pentru "Întâlnire cu surprize/ Date Night", la aceeaşi categorie fiind nominalizate, printre altele, Helen Mirren şi Anne Hathaway. La rândul său, Zach Galifianakis a câştigat echivalentul masculin al premiului pentru prestaţia din filmul "Dinner for Schmucks", în faţa lui Will Ferrell.

În schimb, "Agenţii de rezervă/ The Other Guys", în care joacă Will Ferrell şi Mark Wahlberg, a obţinut trofeul pentru cel mai bun film de comedie.

"South Park" a câştigat premiul pentru cel mai bun serial comedie, iar "Povestea jucăriilor 3/ Toy Story 3" - pentru cea mai bună comedie animată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici