Directorul unui festival muzical din Marea Britanie, închis doi ani şi jumătate pentru înşelăciune

Directorul unui festival muzical din Marea Britanie şi moştenitorul unui important om de afaceri a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare după ce a înşelat compania Tesco cu peste 350.000 de lire sterline, relatează The Independent.

Urmărește
1 afișare

Aristocratul Alexander Trenchard, directorul festivalului Standon Calling, unde au concertat Florence and The Machine, Friendly Fires şi Mumford&Sons, s-a angajat la compania Tesco în 2002, având o ascensiune rapidă în carieră.

El a ajuns manager cu un salariu de 70.000 de lire sterline pe an, având acces la conturile firmei.

În încercarea de a plăti datoriile create de festivalul său, după ce a rămas falit în 2007, el a început să folosească banii companiei unde lucra. În decurs de 21 de luni, bărbatul a retras aproape 200.000 de lire sterline, datoria totală la Tesco ajungând la peste 350.000 de lire sterline.

Alexander Trenchard, de 32 de ani, a pledat vinovat, fiind condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare, din care trebuie să ispăşească măcar 15 luni înainte de a fi luat în considerare pentru eliberare condiţionată.

Părinţii bărbatului au plătit datoria fiului lui, acesta promiţându-le că le va da înapoi banii când va ieşi din închisoare. De asemenea, familia a anunţat că festivalul Standon Calling se va ţine şi în 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici