- Home
- Life-Entertaiment
- (15.05.2022, 18:46)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Elveţienii au votat prin referendum un proiect care obligă Netflix, HBO, Amazon sau Disney să investească o parte din veniturile lor generate în Elveţia în producţia de filme naţionale
Alegătorii elveţieni au votat prin referendum propunerea de a obliga serviciile globale de streaming TV, cum ar fi Netflix, HBO, Amazon sau Disney, să investească o parte din veniturile lor generate în Elveţia în producţia de filme naţionale.
Urmărește
2773 afișări
Elveţienii au votat prin referendum un proiect care obligă Netflix, HBO, Amazon sau Disney să investească o parte din veniturile lor generate în Elveţia în producţia de filme naţionale.
Aproximativ 58% dintre alegători au susţinut propunerea, potrivit primelor proiecţii ale radiodifuzorului SRF, în cadrul unuia dintre cele trei scrutine naţionale desfăşurate în weekend în cadrul sistemului elveţian de democraţie directă, relateazp Reuters.
În cadrul referendumului obligatoriu privind ceea ce este numit "Lex Netflix", alegătorii elveţieni au decis dacă serviciile internaţionale de streaming trebuie să investească 4% din veniturile pe care le realizează în Elveţia în producţia locală de filme, aşa cum fac în prezent televiziunile naţionale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
-
Alegeri în Republica Moldova: Preoţii din R. Moldova care au călătorit la Moscova, instruiţi să-i asigure lui Stoianoglo voturi
-
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
Investiţiile pot lua forma cumpărării de emisiuni produse la nivel local, a realizării de programe proprii sau pot merge într-un fond de investiţii.
O lege similară a fost adoptată în Portugalia, unde furnizorii de servicii de streaming trebuie să plătească 1% din veniturile lor către Institutul Cinematografic şi al Audiovizualului (ICA).
Danemarca are în vedere o taxă de 5% pentru a sprijini producţia naţională de televiziune, în timp ce Spania intenţionează, de asemenea, să introducă o taxă.
Atât Franţa, cât şi Italia obligă serviciile de streaming să investească o parte din veniturile lor - până la aproximativ 20% - în conţinut european în limbile locale.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Citește și: O rută feroviară va fi numită „Stefania Express” în cinstea victoriei Ucrainei la Eurovision
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe