- Home
- Life-Entertaiment
- BUCUREŞTI, (04.01.2023, 15:50)
- Andrei Şerbănescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Executivii şi analiştii sunt de părere că industria cinematografică va avea un an greu
Executivii de la Hollywood se pregătesc pentru un „an de turbulenţe" brutal, în timp ce industria de divertisment se confruntă cu ameninţarea combinată a unei recesiuni economice, a creşterii mai lente a streaming-ului şi a unei industrii cinematografice aflate doar în stare de supravieţuire.
Urmărește
416 afișări
Hepta
În plus, industria s-ar putea confrunta, conform Financial Times, cu o potenţială grevă a scenariştilor.
„Oamenii sunt îngrijoraţi pe toată linia", a declarat Steve Kram, director executiv al grupului de investiţii Content Partners, LLC, şi fost director de operaţiuni al agenţiei William Morris.
„Vedeţi reduceri de costuri în întreaga afacere de divertisment", a adăugat el. „Vedeţi presiuni din partea instituţiilor financiare pentru a reduce nivelul de îndatorare şi a nu oferi capital de împrumut suplimentar. Anul viitor va fi un an dificil".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
-
Alegeri în Republica Moldova: Preoţii din R. Moldova care au călătorit la Moscova, instruiţi să-i asigure lui Stoianoglo voturi
-
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
Sectorul media a fost unul dintre cele mai afectate, deoarece investitorii au fost dezamăgiţi de grupurile de tehnologie, care odinioară erau de mare succes şi care nu au reuşit să obţină profituri semnificative.
În 2022, piaţa bursieră a şters peste jumătate de trilion de dolari din valoarea celor mai mari grupuri de divertisment, investitorii pierzându-şi răbdarea cu revoluţia streaming-ului care a propulsat Netflix în vârful Hollywood-ului.
Executivii şi analiştii spun că nu se aşteaptă la o uşurare a acestei băi de sânge în anul următor. „[2023] va fi rău", a declarat directorul general al unui important grup media. „Unele companii vor avea o perioadă foarte, foarte grea".
Analiştii de la Morgan Stanley anticipează că industria va adăuga anul viitor jumătate din numărul de abonaţi la streaming, faţă de 2021, în condiţiile în care streamingul „intră într-o nouă fază" de creştere mai lentă şi costuri mai mari.
Acest lucru vine după ce cele mai mari companii media din SUA - Disney, Warner Bros Discovery, Paramount şi NBCUniversal - au pierdut împreună peste 10 miliarde de dolari în venituri operaţionale în 2022 din cauza impulsionării lor în domeniul streamingului, estimează Benjamin Swinburne de la Morgan Stanley.
Warner Bros Discovery, proprietarul HBO, a concediat sute de angajaţi în ultimele luni, în condiţiile în care se confruntă cu o datorie netă de aproape 50 de miliarde de dolari. De asemenea, compania a eliminat zeci de emisiuni de pe serviciul său de streaming HBO Max pentru a reduce costurile.
Disney, celălalt gigant media tradiţional, şi-a înlocuit brusc directorul general în noiembrie, la scurt timp după ce compania a dezvăluit că pierde miliarde de dolari din streaming.
Marile lanţuri de cinematografe au şi ele de suferit, deoarece publicul nu a revenit la obiceiurile de dinainte de pandemie, iar studiourile de film au fost reticente în a lansa filme în cinematografe. Cineworld, al doilea cel mai mare proprietar de cinematografe, şi-a cerut falimentul în septembrie.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe