Expoziţia „Prahova Culturală – România 100”, la Centrul „Lumina Verde” din Ploieşti

„Prahova Culturală –România 100” este expoziția organizată, marți, la Centrul de Afaceri Multifuncţional „Lumina Verde” din Ploiești, printre expozanţi numărându-se Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova sau Muzeul Judeţean de Artă Prahova, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
2 afișări

“Activitatea noastră este multiplă, pe mai multe planuri, structura muzeală este tip case și muzee memoriale, ev mediu românesc, istorie, etnografie, așa încât din acest punct de vedere, corelându-ne cu Drumul Vinului, Drumul Voievozilor și Drumul Fructelor, pe traseele cărora avem obiective, întregim un pic imaginea culturală a acestui județ” a declarat Marilena Peneș, directorul Muzeului Judeţean de Istorie
şi Arheologie Prahova.

Printre expozanţi se numără Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, Muzeul Judeţean de Artă Prahova, Centrul Judeţean de Cultură Prahova, Biblioteca Judeţeană Nicolae Iorga Ploieşti, Muzeul de Biologie Prahova, Agenţia pentru Eficienţă Energetică şi Energii Regenerabile Ploieşti, Agenţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova.

“Din acest moment dedicăm prima expoziție unui eveniment pe care trebuie să-l încurajăm începând cu acest an, România 100, în sensul comemorării din acest moment, prin diferite manifestări a ceea ce s-a întâmplat acum 100 de ani. Știm că România a intrat în război în 1916. Am început centenarul România 100 care va culmina cu realizarea statuii lui Ferdinand la Vălenii de Munte, la 1 decembrie 2018” a declarat Mircea Cosma, președintele Consilului Județean Prahova.

În Prahova a fost descoperit, de exemplu, renumitul coif de aur. Coiful de la Coțofenești este un coif geto-dac, care datează din prima jumătate a secolului al IV-lea î.Hr. și a fost descoperit de un elev, în anul 1928 în satul Coțofenești, comuna Poiana Vărbilău.

Tot marți a fost organizată şi expozitia ,,UNIFICATORII: Mihai Viteazul, Alexandru Ioan Cuza, Regele Ferdinand I al României", în viziunea artiştilor lumii, organizată de caricaturistul prahovean Nicolae Ioniţă.

Expoziţa va fi deschisă în perioada 5 – 10 aprilie 2016, între orele 10:00 – 17:00, iar intrarea va fi liberă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici