Expoziţie cu vânzare de ouă încondeiate, de duminică, la Muzeul Ţăranului din Capitală

O expoziţie cu vânzare de ouă încondeiate din Suceava va avea loc la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti în perioada 10 - 13 aprilie, informează un comunicat.

Urmărește
2 afișări

Ouăle sunt lucrate cu migală de Ileana Hotopilă, din satul Lupcina, comuna Ulma, judeţul Suceava. Cu linii fine şi mişcări precise, Ileana Hotopilă trasează "calea rătăcită" pe care se spune că merg cei care au trecut în lumea de dincolo fără lumânare, "brâul Maicii Domnului", "crucea Paştelui", "fierul plugului", "coarnele berbecului", "desagii popii" - motive vechi, inspirate din viaţa cotidiană, care, dacă nu ar fi continuate de fiecare generaţie, s-ar pierde pentru totdeauna.

Intrarea la expoziţie este liberă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici