Expoziţie de obiecte vestimentare din materiale reciclabile, la Muzeul Brukenthal din Sibiu

Muzeul Brukenthal din Sibiu va găzdui, începând de joi, o expoziţie de obiecte vestimentare din materiale reciclabile - carton, hârtie, materiale textile reciclate, sârmă, pungi de plastic - realizate de elevii Liceului de Artă din municipiul Sibiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
277 afișări

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Muzeul Naţional Brukenthal, începând de joi, Sala de Expoziţii Temporare a instituţiei va găzdui expoziţia de obiecte vestimentare "Costumul de la Baroc la Neo-Gotic".

Expoziţia este realizată de elevii Liceului de Artă din municipiul Sibiu, bazându-se pe o documentaţie strânsă de studenţii masteranzi ai Facultăţii de Istorie şi Patrimoniu "Nicolae Lupu" a Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu în cadrul cursului de "Comunicare în câmp social".

"Conceptul expoziţiei evidenţiază trei aspecte: ilustrarea demersului documentar prin intermediul schiţelor şi abordării plastice a costumelor, ilustrarea poveştii prin compunerea tablourilor tridimensionale şi nuanţarea efemerului în strălucire şi modă prin intermediul materialelor folosite: carton, hârtie, hârtie manuală, materiale textile reciclate, sârmă şi pungi de plastic", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, expoziţia va fi deschisă din 17 februarie şi până în 13 martie şi invită vizitatorul "să trăiască experienţa privitorului în oglinzile trecutului şi să o aducă în vremurile prezente prin intermediul influenţelor pe care Barocul le exercită asupra costumelor zilelor noastre".

Vernisajul expoziţiei va avea loc joi la ora 13.00, în Sala de Expoziţii Temporare a Palatului Brukenthal din Sibiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici