Festival de epigramă, caricatură şi umor, la Alba Iulia

Peste 50 dintre cei mai renumiţi epigramişti şi umorişti din România participă, la sfârşitul acestei săptămâni, la Alba Iulia, la cea de-a doua ediţie a Festivalului internaţional de literatură umoristică, fotografie şi caricatură "Alb-Umor", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
53 afișări

Potrivit Consiliului Judeţean Alba, iniţiatorul evenimentului, Festivalului internaţional de literatură umoristică, fotografie şi caricatură "Alb-Umor" se desfăşoară până duminică, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, şi cuprinde expoziţii de fotografie şi caricatură, dueluri epigramistice, recitaluri de muzică şi un concurs de literatură umoristică, caricatură şi fotografie.

Concursul a adunat, în acest an, 216 creaţii primite din România, SUA şi Italia, cele mai multe, aproape 80, fiind epigrame.

Festivalul cuprinde în acest an opt secţiuni de concurs, respectiv de epigramă pe temele "Speranţă şi Viaţă" şi "Românul, hazul şi necazul", o secţiune de fabulă cu temă liberă, o secţiune madrigale în conţinutul cărora să se regăsească două cuvinte: "cetate" şi "iubire", o secţiune de proză scurtă umoristică cu temă liberă, o secţiune de caricatură cu tema "O tempora, O mores!", o secţiune de fotografie umoristică cu temă liberă, o secţiune de volum (toate speciile literaturii umoristice, inclusiv antologii) şi o secţiune de parodie la poezia "Când te întorci", de Ion Brad.

Potrivit organizatorilor, şi la ediţia din acest an sunt invitaţi studenţii Academiei "Ştefan Popa Popa’s" care sâmbătă se vor afla pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor unde vor realiza caricaturi la minut.

Festivalul "Alb-Umor" este organizat de Consiliul Judeţean Alba, Uniunea Epigramiştilor din România şi Asociaţia Caricaturiştilor Profesionişti din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici