Festivalul de muzică electronică Rokolectiv, între 14 şi 17 aprilie, la MNAC

Cea de-a şasea ediţie a festivalului Rokolectiv de muzică electronică şi arte conexe va avea loc între 14 şi 17 aprilie, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC) din Capitală, şi va cuprinde concerte, performance-uri, instalaţii şi proiecţii de film, informează organizatorii.

Urmărește
3 afișări

Programul de anul acesta este "făcut să bântuie cele mai plăcute vise şi cele mai dark coşmaruri, oscilând schizoid între beat-uri exaltant optimiste şi performance-uri horror difuze", potrivit comunicatului organizatorilor.

Zombie Zombie se întorc la Bucureşti cu un nou show inspirat de John Carpenter, la fel şi Jimmy Edgar, cu ultimul său album, "XXX". Membrii trioului austriac Elektro Guzzi sunt chemaţi să facă ce ştiu ei mai bine: techno instrumental în formulă clasică de rock, cu bass, chitară şi tobe. Isolée revine în lumina reflectoarelor ca urmare a lansării unui nou album la casa de discuri a lui DJ Koze, "Pampa", în timp ce canadianul The Mole şi Jozif de la prolificul label Wolf & Lamb vor asigură porţia de beat-uri calde de dans. Producătorul român cu nume de poveste Petre Inspirescu va avea şi el o apariţie specială la ediţia de anul acesta.

Seria de performance-uri din a treia zi a festivalului include setul horror cult al duo-ului din Manchester, Demdike Stare, ca şi experimentele noise amorfe ale intens aclamatului artist newyorkez Daniel Lopatin - cunoscut ca Oneohtrix Point Never. Festivalul este programat să se încheie cu prestaţia teatrală a lui Max Tundra. Adorate de o mână de fani devotaţi, dar pe undeva prea excentrice pentru consumul de masă, show-urile pe care Ben Jacobs le face sub numele de Max Tundra sunt dense, hiperactive şi obsedate de melodie.

Ediţia de anul acesta a Rokolectiv aduce pe scenă şi nume mai puţin cunoscute: artistul spaniol Hyperpotamus, care va performa a capella la patru microfoane şi o pedală de loop, revelaţia bucureşteană Montgomery Clunk şi debutul european live al lui Salva, un talentat producător din San Francisco.

Staalplaat Soundsystem, Feedbacksociety şi Jonas Vorwerk întregesc programul cu instalaţii şi performance-uri, la fel şi expoziţia solo a artistului elveţian Zimoun, câştigător al unui premiu Ars Electronica anul trecut, programată să deschidă festivalul pe 14 aprilie, în sala de marmură a MNAC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici