Festivalul internaţional de muzică Imagine, din 2011 şi în România

Festivalul şi concursul de muzică live Imagine, unul dintre cele mai importante proiecte pe care Jeunesses Musicales International le derulează la nivel mondial, va fi organizat începând cu 2011 şi în România, concretizându-se într-un maraton muzical de trei zile, în septembrie, la Sibiu.

Urmărește
3 afișări

Festivalul va fi organizat începând cu 2011 în România, de asociaţia Elite Art Club UNESCO. Ediţia din acest an se va derula în parteneriat cu trupa byron, informează organizatorii.

Festivalul Imagine este o competiţie live, la care pot participa trupe, ansambluri sau solişti interpreţi din cele mai variate stiluri muzicale (pop, metal, rock, jazz, hip hop, clasic, ska, world, punk). Tinerii muzicieni debutanţi au astfel şansa de a se perfecţiona şi de a-şi demonstra talentul, în faţa publicului larg, în condiţii profesionale. Criteriile unificatoare sunt vârsta (între 12 şi 20 de ani), competenţele muzicale, originalitatea, pregătirea, carisma scenică şi capacitatea de a comunica.

În România, festivalul Imagine va debuta în luna aprilie, cu perioada de înscrieri în concurs, şi se va încheia la începutul lunii septembrie, la Sibiu, cu un maraton muzical de trei zile. Pe scena amplasată în Piaţa Mare, vor urca concurenţii selecţionaţi în semifinală şi finală, precum şi invitaţi speciali: byron, Paradigma şi trupe din Suedia, Belgia, Croaţia, Norvegia, câştigătoare ale ediţiilor naţionale ale Imagine. Participanţii vor fi invitaţi la jam-sessions şi master classes, susţinute de membrii trupei byron.

Festivalul Imagine este un proiect internaţional. Scop său este acela de a reuni tineri din formaţii muzicale cât mai variate, de diverse culturi, etnii, religii, în vederea creării unui climat de coeziune socială între comunităţile muzicale, atât la nivel regional, cât şi internaţional.

Asociaţia Elite Art Club UNESCO este o organizaţie nonguvernamentală, ce are drept scop promovarea valorilor culturii contemporane româneşti în ţară şi străinătate, precum şi educarea publicului în spiritul recunoaşterii şi aprecierii lor. Asociaţia are tradiţie în organizarea de evenimente muzicale care le oferă tinerilor artişti posibilitatea de a-şi afirma talentul, precum şi în organizarea de concerte care readuc în atenţia publicului artişti consacraţi - Proms of Delight, Proms of Delight Music Fest, organizat anul trecut după modelul Imagine, Concursul de Dirijat Jeunesses Musicales Bucureşti.

Elite Art Club UNESCO este partener oficial al Jeunesses Musicales International în România din 2009.

Jeunesses Musicales International (JMI) este cea mai mare organizaţie nonguvernamentală din lume cu profil muzical, cu o reţea globală alcătuită din membri în peste 45 de tări şi organizaţii afiliate în alte 35, care promovează coeziunea socială şi dialogul intercultural dincolo de diferenţele de rasă, statut economic sau geoplitică, folosind muzica drept verigă de legătură şi mijloc de comunicare între culturi diferite. Înfiinţată în 1945 la Bruxelles, Belgia, JMI îşi propune să le ofere tinerilor posibilitatea de a se dezvolta prin muzică, dincolo de orice fel de graniţe. Astfel, JMI implică anual în proiectele sale, peste 5 milioane de tineri cu vârste cuprinse între 13 şi 30 de ani, în peste 36.000 de activităţi care reunesc toate genurile muzicale şi le oferă artiştilor de pretutindeni oportunităţi la nivel internaţional.

Trupa byron a fost înfiinţată la sfârşitul lui 2006 la iniţiativa lui Dan Byron, cunoscut din activitatea alături de nume ca Agathodaimon, Kumm sau Urma. În cei mai bine de patru ani de activitate, trupa a lansat trei albume de studio (cel mai recent, "Perfect", fiind o colecţie de reinterpretări după melodii româneşti) şi un DVD unplugged în premieră pentru România. Pentru următoarea producţie video, trupa a susţinut în noiembrie 2010 un concert la peste 100 de metri sub pământ, în Salina din Turda. Din formaţie fac parte Dan Byron (voce, flaut, chitară acustică), Costin Oprea (chitară electrică), 6fingers (clape, chitară acustică, voce), Dan Georgescu (bass) şi Marcel Moldovan (tobe).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici