Filmul "Biutiful", de Alejandro González Iñárritu - în cinematografele româneşti, din 25 martie

Lungmetrajul "Biutiful", în regia lui Alejandro González Iñárritu, cu Javier Bardem în rolul principal, va avea premiera în cinematografele din România pe 25 martie, informează distribuitorul, Transilvania Film.

Urmărește
34 afișări

Filmul va rula, în prima săptămână, la Cinema Patria şi Cinema City AFI Palace Cotroceni din Bucureşti. În săptămânile următoare, lungmetrajul "Biutiful" va fi distribuit în toată ţara.

"Biutiful", în regia lui Alejandro González Iñárritu, este povestea de dragoste dintre un tată şi fiul său. Filmul spune povestea lui Uxbal (Javier Bardem), un tată singur, care află că are cancer în fază terminală, un om plin de conflicte interioare, care încearcă să împace rolul de tată cu dragostea, spiritualitatea, sentimentul de vină şi mortalitatea, în mijlocul lumii interlope periculoase din Barcelona. Uxbal îşi duce viaţa de zi cu zi în afara limitelor, iar sacrificiile sale pentru copii nu cunosc margini. La fel ca şi viaţa însăşi, "Biutiful" este o poveste circulară, care se sfârşeşte unde începe.

"Biutiful" a fost prezentat în competiţia oficială a ediţiei din 2010 a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, fiind înscris în competiţia pentru Palme d'Or. Filmul a avut premiera mondială în cadrul festivalului, pe 17 mai 2010. La aceeaşi ediţie a prestigiosului eveniment, Javier Bardem a primit premiul pentru cel mai bun actor.

De asemenea, "Biutiful" a primit două nominalizări la cea de-a 83-a ediţie a premiilor Oscar, la categoriile "cel mai bun film într-o limbă străină" şi "cel mai bun actor într-un rol principal" (Javier Bardem).

Kirk Honeycutt, de la publicaţia Hollywood Reporter, scrie despre film că este "un poem melancolic, minunat, despre dragoste, paternitate, vină", criticul catalogând interpretarea lui Javier Bardem drept "un knock-out".

Pe de altă parte, A.O. Scott, de la New York Times, scrie că "Iñárritu crează un sentiment de intimidate primară (…) fiecare secvenţă este încărcată cu detalii sociale şi emoţionale", în timp ce faimosul critic Roger Ebert notează: "Ce m-a atras la acest film şi mi-a captivat simpatia este prezenţa lui Bardem (...) un actor profund uman".

"Fluenţa şi încrederea limbajului cinematografic al lui Iñárritu sunt spectaculoase. Poate că nu converg, poate că nu conving, dar este impresionant: nu realism magic, ci propriul brand de naturalism magic al regizorului", scrie şi Peter Bradshaw, de la The Guardian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici