Filmul horror "Ritualul", lider în box office-ul românesc de weekend

Filmul horror "Ritualul/ The Rite", cu Anthony Hopkins în rolul principal, a fost lider în box office-ul românesc de weekend, cu încasări de 251.543 de lei şi 13.435 de spectatori, informează Agenţia Champions.

Urmărește
96 afișări

După ce a tulburat o lume întreagă în "Tăcerea Mieilor", laureatul premiilor Oscar Anthony Hopkins se întoarce la genul horror într-un nou film de excepţie, "Ritualul", o poveste despre puterea răului, bazată pe întâmplări reale. Având la bază cartea scrisă de Mat Baglio "The Rite: The Making of a Modern Exorcist", "Ritualul" este un film terifiant în care Diavolul reuşeste să îşi găsească acoliţi chiar şi în cel mai sfânt colţ de lume. Fiind student la teologie, Michael Kovak (Colin O'Donoghue) este trimis la Vatican pentru a studia exorcismul, poate tocmai din cauza îndoielilor sale în legătură cu dogmele religiei. Deşi este fascinat de toate aspectele credinţei, tânărul îşi foloseşte scepticismul ca pe o armură şi nu ezită să le spună superiorilor că răspunsurile pot fi găsite mai degrabă în tratamente psihiatrice, decât în forţe demonice şi exorcizări. Filmul este adus pe marile ecrane româneşti de MediaPro Distribution.

Pe poziţia a doua în box office-ul românesc s-a clasat o altă premieră, "Gardienii destinului/ The Adjustment Bureau", cu încasări de 223.961 de lei şi 11.998 de spectatori. Matt Damon este protagonistul thrillerului "Gardienii destinului", în rolul ambiţiosului politician David Norris, care, tocmai când este pe cale să câştige un fotoliu în Senatul Statelor Unite, o întâlneşte pe frumoasa Elise Sellas (Emily Blunt), o balerină de care se îndrăgosteşte până peste cap. Pentru că i se oferă şansa să arunce o privire în propriul său viitor, David înţelege că ceea ce vede acolo nu este deloc ceea ce-şi doreşte el. Aşa că decide să meargă împotriva destinului. Pentru aceasta, însă, va avea de luptat cu nişte agenţi misterioşi care tot încearcă să-l despartă de femeia cu care vrea să-şi petreacă restul vieţii.

Liderul de weekend-ul trecut, filmul de animaţie "Rango", s-a clasat de data aceasta pe locul al treilea, cu încasări de 145.586 de lei şi 8.871 de spectatori. Filmul este regizat de Gore Verbinski, responsabil pentru seria "Piraţii din Caraibe". Vocile personajelor din film aparţin lui Johnny Depp, Isla Fisher, Abigail Breslin, Alfred Molina, Bill Nighy, Harry Dean Stanton, Ray Winstone şi Timothy Olyphant. Johnny Depp îi dă voce simpaticului Rango, un cameleon care trăia liniştit ca animal de companie într-o familie obişnuită, până în ziua când a fost dat peste cap de o criză de identitate majoră. Şi pentru că se visa erou ca-n filme, Rango s-a trezit pus în situaţia de a salva un orăşel din Vestul sălbatic terorizat de bandiţi şi de a dovedi tuturor că poate fi curajos.

Pe poziţia a patra s-a clasat "Drive Angry 3D: Iadul se dezlănţuie", cu încasări de 117.726 de lei şi 5.187 de spectatori. Inspirat de filmele anilor 1970, "Drive Angry 3D: Iadul se dezlănţuie" aduce în prim-plan povestea originală a lui Milton (Nicolas Cage), un proscris care evadează la propriu din Iad, pentru a extermina secta satanistă care i-a ucis fiica şi i-a răpit nepoata. El îşi uneşte forţele cu Piper (Amber Heard), o chelneriţă focoasă, care, asemenea lui, este în căutarea mântuirii. Împreună, cei doi încearcă să dea de urmă conducătorului demonic al sectei (Billy Burke) şi în acelaşi timp să supravieţuiască atacurilor unui asasin misterios (William Fichtner), trimis de Diavol să îl aducă pe Milton din nou în Iad. Pornind într-o cursă agonizantă împotriva timpului, bărbatul are la dispoziţie trei zile pentru a răzbuna moartea fiicei sale şi a opri secta din a-şi duce la capăt planurile odioase. Pelicula este adusă pe marile ecrane româneşti de MediaPro Distribution.

Pe locul al cincilea s-a clasat "Coana Mare: Aşa tată, aşa fiu/ Big Mommas: Like Father, Like Son", cu încasări de 87.272 de lei şi 4.823 de spectatori. Malcolm Turner, agentul FBI de top care obişnuieşte să se deghizeze într-o femeie corpolentă şi simpatică pentru a-şi soluţiona cazurile, este trimis într-o nouă misiune aventuroasă, numai că de această dată este însoţit de fiul lui vitreg, pe nume Trent.

În total, în weekend, cinematografele româneşti au avut încasări de 1.285.243 de lei şi 69.211 spectatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici