Filmul "Începutul/ Inception" a obţinut nouă nominalizări la Saturn Awards

Pelicula "Începutul/ Inception", în regia lui Christopher Nolan, a obţinut cele mai multe nominalizări - nouă - la Saturn Awards, distincţii americane dedicate producţiilor SF, fantasy şi horror de cinema şi televiziune, ce vor fi acordate în luna iunie, informează hollywoodreporter.com.

Urmărește
21 afișări

"Începutul" a fost nominalizat la categoria "cel mai bun film SF", alături de "Iron Man - Omul de oţel 2", "Hereafter: Dincolo de viaţă", "Never Let Me Go", "Hibrid/ Splice" şi "Tron: Moştenirea/ Tron: Legacy".

Totodată, filmul lui Nolan figurează printre nominalizările pentru cel mai bun actor (Leonardo DiCaprio, care a mai obţinut o nominalizare şi pentru prestaţia din "Shutter Island"), cea mai bună actriţă (Ellen Page) şi cel mai bun actor în rol secundar (Tom Hardy).

Filmele "Let Me In" şi "Tron: Moştenirea" au obţinut câte şapte nominalizări.

În domeniul televiziunii, serialul "The Walking Dead" are şase nominalizări, fiind urmat de "Breaking Bad", "Lost" şi "Fringe", care au obţinut câte cinci nominalizări.

"Fringe", "Lost", "Smallville", "Supernatural", "V" şi "The Vampire Diaries" au fost nominalizate la categoria "cel mai bun serial difuzat printr-o reţea de televiziune", în timp ce "The Closer", "Dexter", "Eureka", "Leverage", "Spartacus: Blood and Sand" şi "True Blood" concurează la categoria cel mai bun serial difuzat de o televiziune prin cablu.

Cea de-a 37-a ediţie a premiilor Saturn va avea loc în iunie la Burbank, în California.

Anul trecut, filmul lui James Cameron "Avatar" a fost marele câştigător al acestor premii, adjudecându-şi 10 trofee.

Premiile Saturn au fost create în 1972, de Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror din SUA, pentru recompensarea valorii producţiilor SF, fantasy şi horror.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici