Filmul "Oameni şi zei", de Xavier Beauvois, în cinematografele din România din 4 martie

Filmul "Oameni şi zei/ Des Hommes et des Dieux", de Xavier Beauvois, care anul trecut a primit marele premiu al Festivalului de la Cannes, va fi lansat pe marile ecrane româneşti pe 4 martie, informează distribuitorii, Independenţa Film.

Urmărește
12 afișări

Lungmetrajul "Oameni şi zei/ Des Hommes et des Dieux" are cele mai multe nominalizări la premiile César din acest an - 11 -, considerate echivalentul francez al premiilor Oscar.

În prima săptămână, "Oameni şi zei" va rula în cinematografele Hollywood Multiplex şi Studio din Bucureşti, urmând ca ulterior să ajungă în toată ţara.

Filmul are la bază povestea călugărilor cistercieni din Tibhirine, în Algeria, din 1993, până la răpirea lor, în 1996, de către Grupul Islamic Armat. Răpirea şi uciderea celor şapte călugări francezi din Tibhirine, în 1996, a fost unul dintre punctele culminante ale violenţei şi atrocităţilor din Algeria, urmare a confruntării dintre guvern şi grupările teroriste extremiste pentru preluarea puterii. Dispariţia călugărilor - prinşi la mijloc între cele două părţi - a avut un efect puternic şi de lungă durată asupra guvernelor, comunităţilor religioase şi opiniei publice internaţionale. Identitatea criminalilor şi circumstanţele exacte ale morţii călugărilor rămân un mister.

Cazul a fost tratat de Curtea de Apel în 2003, iar anumite documente au fost de curând desecretizate. În lunile care urmează, noi informaţii ar putea, în sfârşit, să aducă adevărul la lumină.

"Oameni şi zei" este nominalizat la premiile César la categoriile: cel mai bun film, cel mai bun regizor (Xavier Beauvois), cel mai bun actor (Lambert Wilson), cel mai bun actor în rol secundar (o dublă nominalizare - Michael Lonsdale, Olivier Rabourdin), cel mai bun scenariu original (Etienne Comar, Xavier Beauvois), cel mai bun sunet (Jean-Jacques Ferran, Vincent Guillon, Eric Bonnard), cea mai bună imagine (Caroline Champetier), cel mai bun montaj (Marie-Julie Maille), cele mai bune costume (Marielle Robaut), cele mai bune decoruri (Michel Barthélémy).

O coproducţie franceză Why Not Productions, Armada Films, France 3 Cinéma, cu participarea France Télévisions, Canal+, Cinécinéma, Centre National de la Cinématographie et de l'Image Animée, "Oameni şi zei/ Des Hommes et des Dieux" este distribuit în România de Independenţa Film.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici