„Floarea cadavru" din Australia ţine mii de oameni cu ochii pe livestream

O plantă pe cale de dispariţie, cunoscută pentru mirosul său puternic de „şosete ude şi mâncare stricată pentru pisici", urmează să înflorească la Grădina Botanică din Sydney, Australia.

Urmărește
145 afișări
Imaginea articolului „Floarea cadavru" din Australia ţine mii de oameni cu ochii pe livestream

„Floarea cadavru" din Australia ţine mii de oameni cu ochii pe livestream

Evenimentul este atât de rar încât mii de oameni urmăresc live pe internet momentul în care se va deschide, conform BBC.

Numită afectuos „Putricia", această specie de Titan arum înfloreşte o dată la câţiva ani, iar floarea rezistă doar 24 de ore. Când se va deschide, planta va dezvălui o „fustă" de culoare roşu-închis în jurul unui vârf central masiv.

Aşteptarea a creat o adevărată comunitate online, cu propriul lor limbaj. Spectatorii folosesc acronime precum „WWTF" (We Watch the Flower - „Privim Floarea") şi „WDNRP" (We Do Not Rush Putricia - „Nu o grăbim pe Putricia").

Titan arum poate creşte până la 3 metri înălţime şi poate cântări 150 de kilograme, fiind cea mai mare structură florală din lume. Planta creşte natural doar în pădurile tropicale din Sumatra, Indonezia, unde este pe cale de dispariţie din cauza defrişărilor.

Ultima dată când o astfel de plantă a înflorit la Sydney a fost acum 15 ani, iar momentul a atras mii de vizitatori curioşi să simtă mirosul neobişnuit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici