Florina Cercel, invitată, duminică, la "Doamne de poveste", Acasă

Actriţa Florina Cercel este invitata Oliviei Steer în emisiunea "Doamne de poveste" difuzată Acasă, duminică, de la ora 16.30, informează televiziunea.

Urmărește
49 afișări

Florina Cercel are 41 de ani de carieră, a interpretat peste 100 de roluri şi face parte din generaţia de aur a scenei şi cinematografiei româneşti.

Florina Cercel povesteşte, duminică, la "Doamne de poveste", despre copilărie, marea iubire şi scenă. În zecile de ani de carieră, actriţa s-a încărcat, de fiecare dată, din bucuria pe care le-a adus-o spectatorilor. "De fiecare dată când am avut cele mai grele şi aparent de netrecut momente personale, de viaţă personală, s-a întâmplat ceva pe scenă care m-a ajutat să renasc", mărturiseşte actriţa.

Încă din copilărie, Florina Cercel a fost încercată de viaţă, tatăl ei a fost închis de comunişti, iar mama a trebuit să facă mari sacrificii pentru a-şi creşte cele două fiice. Marea actriţă face, la "Doamne de poveste", o călătorie în timp şi-şi aminteşte de copilărie. "Bunica mă legăna într-o covată, ceva improvizat, era mare sărăcie şi îi spunea tot timpul mamei mele «Marie, fata asta mică o să ajungă artistă, ai să vezi!»".

Amintirile din copilărie nu se opresc aici pentru cea care a făcut un rol magistral, cel al Spaniei, în producţiile fenomen "Inimă de ţigan" şi "Regina". "În iarna aceea, în '53, a fost viscolul înfiorător. Cu o săptămână înainte de viscol, mama a plecat la Botoşani să se întoarcă cu nişte ajutoare, alimente şi nu a putut să ajungă la noi decât peste trei săptămâni. A fost cumplit pentru că noi două, eu şi sora mea, am rămas singure în casă şi casa era acoperită total de zăpada! Atunci am văzut în fereastră, în zăpada care acoperea complet fereastra, pe cineva care făcea un tunel, era proprietarul care stătea în aceeaşi curte cu noi, el a făcut un tunel şi ne-a scos", povesteşte Florina Cercel.

Cu toate că a iubit de mai multe ori în viaţă, pentru actriţa Teatrului Naţional Bucureşti, marea iubire a rămas soţul ei, doctorul Ioan Perian Liviu. "Am primit o scrisoare pe adresa teatrului, o invitaţie în care mi se spunea cu nume şi prenume de data asta: «Sunt doctorul Ioan Perian Liviu, sunt admiratorul care vă trimite flori de atâtea luni, este ziua mea de Sfântul Ioan şi vă rog frumos permiteţi-mi să vă invit la ziua mea». Am dansat până a doua zi la prânz, nu am mâncat, nu am băut, nu m-a lăsat din braţe, cineva din când în când ne mai dădea un pahar de vin sau un pahar cu apă, nu ştiu cum au trecut orele. Şapte ani mai târziu a murit. În sufletul meu, fericirea mea cu el a fost şi este şi acum unică, probabil că ăsta a fost şi motivul pentru care eu nu am mai fost niciodată după aceea, chiar dacă am iubit, chiar dacă am fost iubită, cea din acei şapte ani cu el. Ăsta a fost destinul", este mărturia plină de emoţie a marii actriţe Florina Cercel.

Alte detalii inedite din cariera de actriţă şi poveşti emoţionante din culisele teatrelor, din turnee sau din viaţa personală, vor putea fi aflate duminică, la "Doamne de poveste".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici