- Home
- Life-Entertaiment
- BUCUREŞTI, (05.07.2011, 08:32)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
FOCUS: De Ziua Independenţei, în curtea ambasadorului SUA un vulcan hawaiian a erupt ... confetti
(Ştire redifuzată. Ştirea a fost publicată iniţial luni, 4 iulie.)
Urmărește
5 afișări
Exoticele insule Hawaii, locul de naştere al preşedintelui SUA Barack Obama, s-au mutat timp de câteva ore, luni seară, în curtea reşedinţei ambasadorului american, unde peste 2.500 de persoane au fost invitate să sărbătorească Ziua Independenţei.
Tematica aleasă, deşi în contrast cu vremea înnorată de la Bucureşti, a constituit o bună sursă de inspiraţie pentru majoritatea invitaţilor, care au purtat cămăşi colorate şi, în cazul doamnelor, ţinute vaporoase, în culori vii.
Cu toţii au fost întâmpinaţi la sosire de tinere care le-au împărţit ghirlande în culorile steagului american - roşu, alb şi albastru.
Cei prezenţi au fost invitaţi în curtea reşedinţei, decorată cu steaguri americane, cu lampioane colorate, dar şi cu - atracţia serii - un vulcan artificial de mari dimensiuni, care a "erupt" sub forma a mii de baloane de săpun. Invitaţilor le-a fost pregătit un meniu hawaiian, fiind trataţi cu pizza hawaiiană, costiţe de porc, ruladă de pui, ciuperci umplute, salata hawaiiană, hotdog şi cornuri.
După primirea oaspeţilor, a început ceremonia oficială, invitaţi de primă linie fiind Principesa Margareta şi Principele Radu, alături de Prinţul Nicolae. De altfel, ambasadorul sau adjunctul şefului de misiune s-au întreţinut permanent cu reprezentanţii Casei Regale.
La începutul programului oficial, a fost interpretat un dans tradiţional hawaiian de către o tânără originară din exoticele insule americane. A avut loc, apoi, ceremonia de prezentare a drapelelor, fiind intonate imnurile României şi SUA.
Au urmat discursurile. Primul care a vorbit a fost ambasadorul Mark Gitenstein, care a purtat o cravată pe care erau brodate drapelele României şi SUA. O cravată asortată cu cea bleu, purtată de preşedintele Senatului, dar şi cu cea violet a premierului.
Diplomatul le-a urat bun venit premierului Emil Boc, "ferm susţinător al reformei din România", dar şi lui Mircea Geoană, "cel mai bun prieten al SUA din România". Aflaţi la tribuna oficială, alături de ambasador, Geoană şi Boc au primit cu zâmbetul pe buze şi cu fruntea sus caracterizările diplomatului american. Preşedintele Senatului a venit la ceremonie împreună cu soţia sa, Mihaela, şi cu fiica lor, ambele fiind îmbrăcate în culorile alb, roşu şi albastru, ale drapelului american. Mihaela Geoană s-a aflat de altfel, alături de Libby Gitenstein - îmbrăcată într-o rochie din voal de culoare ciclamen -, la tribuna oficială, asistând la discursurile oficiale.
A urmat discursul lui Mircea Geoană, declamat, mai mult decât rostit, într-o engleză cursivă. Fostul candidat la preşedinţie şi "cel mai bun prieten al SUA din România" a vorbit despre spiritul american, dar şi despre lipsa de încredere în sine a românilor. "Dar dacă astăzi este greu pentru România şi pentru români, este deoarece nu am făcut destul din punctul de vedere al democraţiei, pentru că nu am făcut destul din punctul de vedere al construirii unei societăţi deschise, nu am făcut suficient pentru a avea o societate transparentă şi mai puţin coruptă, nu am făcut suficient pentru a elibera talentul şi creativitatea noastră", a spus preşedintele Senatului, care şi-a condimentat discursul cu un citat din Kennedy, dar şi cu mai multe consideraţii despre ceea ce poate deveni un viitor mai bun al României.
A urmat discursul premierului, rostit în limba română. Boc a menţionat parteneriatul strategic al celor două ţări, dar şi strădaniile Guvernului pentru crearea unui mediu stabil şi atractiv pentru oamenii de afaceri, posibil răspuns la nemulţumirea transmisă fără ocolişuri de ambasadorul american, care a semnalat faptul că unele companii americane reclamă acte de corupţie cu care s-au confruntat în România.
Punctul culminant al ceremoniei a fost reprezentat de aducerea unui tort imens în curtea reşedinţei ambasadorului, purtat de şase militari. Decorată cu drapelul american şi cu flori portocalii, prăjitura a fost tăiată cu o sabie de ambasadorul american. Moment prielnic pentru o ironie a preşedintelui Senatului, care a ţinut să remarce că este bine că acela care a tăiat tortul a fost diplomatul şi nu premierul. Premierul Boc a zâmbit fără veselie, dar nu a răspuns, astfel că ceremonia a putut continua, conform programului, cu o "erupţie" de confetti şi baloane de săpun a vulcanului hawaiian instalat pe pajiştea din curtea reşedinţei ambasadorului.
Relaxat, ambasadorul a renunţat la ţinuta oficială şi a îmbrăcat o cămaşă cu model "hawaiian", vorbind, fotografiindu-se şi dansând alături de invitaţii săi pe melodii americane interpretate de formaţia Juke Box.
După "Seara hawaiiană", mulţi dintre invitaţi au continuat să danseze, de această dată pe ritmuri de muzică populară românească, respectiv "Hora mea-i moldovenească".
(Serviciul Foto al agenţiei MEDIAFAX vă pune la dispoziţie imagini)
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Ioana State și Mane Voicu au pierdut finala Asia Express. De ce au fost desemnați câștigători Nicolai Tand și Sorin Brotnei
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe