Formaţia "Dubioza Kolektiv" va concerta la International Romani Art Festival de la Cluj-Napoca

Formaţia "Dubioza Kolektiv" va susţine un concert, în 16 iunie, la International Romani Art Festival (IRAF), care va avea loc, în perioada 16 - 19 iunie, la Cluj-Napoca, transmite corespondentul MEDIAFAX

Urmărește
17 afișări

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de organizatorii festivalului, formaţia "Dubioza Kolectiv" va veni la Cluj cu un show "scandalos" în prima seară a evenimentului, 16 iunie.

"Dubioza Kolektiv" este una dintre cele mai explozive trupe live din Balcani, recent nominalizată de către IMPALA (Organizaţia Companiilor de Muzică Independente Europene) pentru "cel mai bun album independent al anului", alături de nume mari ca Skunk Anansie, Underworld sau The National.

"Recunoscută de BBC şi Time Magazine ca o adevărată «voce» a Bosniei, «Dubioza Kolektiv» este într-adevăr o trupă care ia muzica în serios. Atât soundul lor plin de forţă, cât şi versurile politice explicite exprimă o revoltă împotriva corupţiei şi îngrădirii libertăţii personale, dar şi un strigăt pentru pace, războiul fiind o realitate trăită în fapt de toţi membrii trupei. Dacă atunci muzica reprezenta un refugiu, la fel ca buncărele din pivniţe unde artiştii repetau (atunci când aveau curent), astăzi ea este o portavoce cu care au reuşit să atragă atenţia întregii Europe", se arată în comunicat.

Conform sursei citate, cu peste o sută de concerte anual, cinci albume şi un al şaselea în lucru, formaţia "Dubioza Kolectiv" s-a facut auzită pe scenele celor mai mari festivaluri europene în ultimii opt ani.

Soundul lor, o combinaţie reuşită de dub, reggae, hard core şi etno bosniac, dar şi prestaţiile lor live incediare au făcut ca "Dubioza Kolectiv" să fie una dintre cele mai de succes şi cerute trupe din zonă.

International Romani Art Festival este un eveniment organizat de Asociaţia Culturală TURN, în colaborare cu Bu Bu Bookinghouse and Events şi va avea loc, în perioada 16 - 19 iunie, la Cluj-Napoca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici