Formaţia "Mitsoura" va susţine un concert la International Romani Art Festival de la Cluj-Napoca

Formaţia ungurească "Mitsoura" va cânta la International Romani Art Festival (IRAF), care va avea loc, în perioada 16 - 19 iunie, la Cluj-Napoca, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
3 afișări

Adrian Voichiţescu, organizatorul festivalului, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că binecunoscutul grup ungar "Mitsoura" va cânta pe scena IRAF în seara de 18 iunie.

"Este un proiect prea bun pentru a nu fi arătat şi clujenilor. IRAF expune cultura romă în impostaze uimitoare, iar «Mitsoura» este poate cel mai bun exemplu de a arăta cât de departe pot fi duse limitele unei tradiţii. Iar asta nu doar de dragul de a le depăşii, ci într-un mod autentic, extraordinar. «Mitsoura» îţi dă acea vibraţie anume, pe care puţini artişti reuşesc să o transmită", a spus Adrian Voichiţescu.

"Mitsoura" este un proiect muzical unic care îmbină muzica romă maghiară cu rădăcinile orientale, rezultând un amestec uimitor.

"Această abordare inedită a stilului şi preocuparea pentru complexitatea artistică sunt caracteristici care transformă «Mitsoura» într-una dintre cele mai ilustre grupuri muzicale est europene de talie mondială. Cu o libertate artistică impresionantă, în care percuţiile indiene se împacă de minune cu ţambalul şi corzile balcanice, dar şi cu soundul electronic sau efectele vizuale progresive, «Mitsoura» oferă muzicii tradiţionale o identitate nouă, prin care a reuşit să atragă atenţia publicului tânăr asupra valorilor culturii rome", a afirmat Voichiţescu.

Conform sursei citate, amprenta caracteristică a trupei este dată în primul rând de vocea inconfundabilă şi talentul unic al solistei trupei, Monika (Mitsou) Miczura, considerată ca fiind una dintre cele mai bune cântăreţe de muzică romă din lume.

Cu un palmares bogat în care se număra, printre altele, colaborări cu regizorul francez Tony Gatlif în filme ca "Gadjo Dilo" sau "Swing", turnee mondiale alături de Gipsy Kings sau Fanfara Ciocârlia, vocea Mitsourei poate fi auzită deja în peste 100 de înregistrări din întreaga lume.

International Romani Art Festival va avea loc, în perioada 16 - 19 iunie, la Cluj-Napoca.

IRAF oferă patru zile pline cu peste o sută de artişti şi artizani din toată lumea cu un mix colorat de genuri şi forme, de la muzică, dans, teatru, film, fotografie, prezentare de carte, workshopuri, dezbateri, până la street performance şi acţiuni în cadrul penitenciarului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici