Gastronomie şi turism lent la Festivalul Ivan Patzaichin 2024, în Tulcea

  • Festivalul Ivan Patzaichin – Rowmania începe vineri la Tulcea, punând accent pe două teme majore pentru dezvoltarea turistică a oraşului: gastronomia locală şi turismul lent.
  • Evenimentul, desfăşurat în weekend, va continua între 8 şi 10 septembrie cu o caravană ecoturistică.
Urmărește
131 afișări
Imaginea articolului Gastronomie şi turism lent la Festivalul Ivan Patzaichin 2024, în Tulcea

Sursa foto: tusitulcea.ro

Caravana se va desfăşura pe traseul „Delta lui Ivan”, între Tulcea şi Mila 23, unde festivalul se va încheia cu muzică şi proiecţii de film la Muzeul Ivan Patzaichin.

Un punct central al festivalului este promovarea gastronomiei tradiţionale din Delta Dunării, prin conferinţa naţională a Punctelor Gastronomice Locale (PGL), organizată vineri la Satul Pescăresc.

Târgul gastronomic de pe Faleza Ivan Patzaichin va reuni reprezentanţi ai PGL din toată ţara, care vor oferi turiştilor produse culinare locale, încercând să transforme reţetele tradiţionale într-o ofertă turistică atractivă.

Teodor Frolu, vicepreşedintele Asociaţiei Ivan Patzaichin – Mila 23, a subliniat importanţa recuperării tradiţiilor culinare: „Am iniţiat cadrul legal şi fiscal pentru Punctele Gastronomice Locale. A durat un deceniu materializarea ideii, dar a meritat”.

Pe lângă gastronomia locală, festivalul include activităţi sportive şi culturale. Sâmbătă, 7 septembrie, vor avea loc ateliere pentru copii şi competiţii de vâslit în canotci pe lacul Ciuperca. Tot sâmbătă, de la ora 19:00, pe scena de pe Faleză, va avea loc o evocare a Jocurilor Olimpice de la Los Angeles din 1984, la care vor participa sportivele Maricica Puică şi Agafia Constantin, alături de jurnalistul Ionel Stoica.

În cadrul festivalului vor avea loc şi două proiecţii ale filmului documentar „IVAN – omul cu rădăcini în ape”, vineri şi sâmbătă la Tulcea, iar pe 10 septembrie la Mila 23, când se va încheia festivalul. Concertele din cadrul evenimentului vor aduce pe scenă artişti precum Alifantis & ZAN, Krypton şi Ansamblul Anton Pann, în cadrul unei serii de spectacole ce vor avea loc atât la Tulcea, cât şi la Mila 23.

Festivalul Ivan Patzaichin este parte a iniţiativei „Apele Unite ale României”, care promovează accesul democratizat la apă şi protecţia resurselor de apă. Organizat pentru prima dată în 2011, sub numele de RowmaniaFEST, festivalul a fost redenumit în onoarea marelui campion Ivan Patzaichin în 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici