George Michael va susţine un turneu european, acompaniat de o orchestră simfonică

Cântăreţul britanic a anunţat, miercuri, că va susţine în 2011 şi 2012 un turneu european, ce include 47 de concerte, în care va fi acompaniat de o orchestră simfonică, informează bbc.co.uk.

Urmărește
2 afișări

"Am simţit că era exact acel lucru pe care aveam nevoie să îl fac în calitate de artist", a declarat cântăreţul britanic în timpul conferinţei de presă pe care a susţinut-o la Royal Opera House din Londra.

"Nu sunt interesat şi nici încântat de ideea de a repeta succesele din trecut", a adăugat George Michael.

Turneul său, intitulat "Symphonica: The Orchestral Tour", va debuta cu un show pe care artistul britanic îl va susţine la Praga, în Republica Cehă, pe 22 august. Vor urma concerte în Danemarca, Germania, Italia, Polonia, Ungaria, Croaţia, Franţa, Spania, Belgia, Elveţia, Olanda, Austria, Irlanda şi Marea Britanie.

Artistul britanic a confirmat, totodată, faptul că va susţine un concert special la Royal Opera House din Londra pe 6 noiembrie, ale cărui încasări vor fi donate fundaţiei înfiinţate de Elizabeth Taylor pentru a finanţa cercetările ştiinţifice contra maladiei SIDA.

Anunţul starului britanic are loc la scurt timp după o serie de probleme pe care acesta le-a avut cu justiţia. Cântăreţul a petrecut câteva zile în închisoare în 2010, după ce şi-a izbit automobilul Rolls Royce de faţada unui studio foto din Londra, fiind sub influenţa canabisului.

"Mă simt reenergizat după problemele mele recente", a declarat George Michael, care a spus recent că show-urile sale din 2008 au fost ultimele concerte live pe care le-a susţinut.

"Cred că, din punct de vedere muzical, acest turneu şi noul album vor fi surprinzătoare, deoarece acum sunt mult mai sincer cu mine însumi", a adăugat starul britanic.

Potrivit organizatorilor, George Michael va interpreta în cadrul acestui turneu "o selecţie atent întocmită din cântecele sale" şi "unele dintre cântecele sale preferate din repertoriile altor artişti".

Michael, care a vândut 80 de milioane de albume, cu hituri precum "Careless Whisper", "Faith " şi "Last Christmas", declarase pentru agenţia Reuters, în 2005, că plănuieşte să "dispară" cu totul din lumea muzicii pop.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici