Ghid vestimentar pentru motocicliste. Cum să te echipezi corespunzător şi să fii atractivă

Un ghid vestimentar pentru motocicliste despre cum să arate bine şi să se echipeze corespunzător.

Urmărește
423 afișări
Imaginea articolului Ghid vestimentar pentru motocicliste. Cum să te echipezi corespunzător şi să fii atractivă

Sursa Foto- Flickr

Trebuie să fie uşor să arăţi bine pe o motocicletă, nu? Ei bine, asta ne spune Hollywood-ul. Motociclistele din filme, îmbrăcate în jachete lucioase de piele, odată ajunse la destinaţie, îşi scot căştile, îşi scutură părul cu încetinitorul şi îi lasă pe toţi (în special pe bărbaţi) gură-cască.  

În lumea reală, a arăta bine pe o motocicletă necesită puţin mai multă muncă. De fapt, mai multă muncă...

Pentru a arăta bine pe o motocicletă, trebuie să ai o strategie.  Să mergi cu motocicleta nu este ca şi cum mergi la mall.

1. Echipamentul pentru motociclete este despre siguranţă, nu despre modă 

Este greu să arăţi bine când eşti acoperită din cap până în picioare cu echipament de siguranţă foarte voluminos. Deoarece eşti pe o motocicletă, în orice fel de vreme, indiferent că sunt temperaturi de 30 de grade Celsius sau este o zi ploioasă, trebuie să purtaţi o geacă. În funcţie de mediu, particulele din aer care pot fi de praf, de nisip sau de noxele auto pot să vă irite pielea sensibilă, mai ales când circulaţi la o viteză de peste 100 km/oră. De aceea este esenţial să purtaţi o geacă cu mâneci lungi şi pantaloni lungi. 

2. Părul şi casca 

Părul acoperit de cască este o provocare majoră pentru stilul tău general. Se întâmplă să vedeţi în fillme personaje ca Văduva Neagră sau Catwoman să conducă motociclete fără cască, dar sunt doar filme, iar personajele ficţionale jucate de actriţe şi cascadori care pierd ore în şir la filmări pentru ca video-editorii să selecteze scenele cele mai spectaculoase. 

Legislaţia din mai toate statele impune motocicliştilor să poarte căşti. 

Eşti liberă să stai fără cască, să-ţi fluture firele de păr în vânt, dar numai în sesiunile foto/selfie. La drum, purtarea căştii este obligatorie în toate statele. 
Casca ta este probabil cea mai importantă piesă de siguranţă pe care trebuie să o porţi. În fond, ce poate fi mai important decât să-ţi protejezi capul?

Există două moduri de a face o cască de motocicletă mai atractivă:

a) Adăugaţi câteva accesorii

b) Ia-ţi doar o cască superbă, frumos colorată, lucioasă, reflectorizantă şi ornamentată .

Indiferent cât de lung sau scurt aveţi părul, trebuie prins în coc şi ţinut în cască. Nu doriţi apoi la destinaţie să vă treziţi cu părul murdar, plin de praf sau umezit. Tinându-l prins în coc pe drum, la destinaţie vă puteţi impresiona prietenele şi prietenii din gască cu un păr frumos şi lucios atunci când îl despletiţi.  Dacă vreţi să impresionaţi, puteţi să vă lăsaţi părul despletit pe spate în timp ce purtaţi casca. La o viteză de 70-100 km/oră arată spectaculos. Indiferent ce greutate aveţi, părul lung poate fi un atuu. Dacă vă vopsiţi roşcat, brunet, blond cu nuanţe platinium, verde cu nuanţe albastre sau mov, aţi putea provoca senzaţie.  

3. Machiajul

Poţi să te machiezi pentru sesiuni foto îmbrăcată în echipament de motociclistă, dar la ce rost să te machiezi dacă pe tot drumul porţi cască? Pe lângă asta, transpiraţia ar putea dăuna rimelului şi fondul de ten tinde să se topească la temperaturi crescute, mai ales când purtaţi cască. 

4. Bijuteriile, eşarfele lungi şi tocurile înalte nu sunt indicate

Cerceii lungi, eşarfele lungi şi brăţările sunt incomode când porţi mănuşi de piele şi cască. Dacă eşarfa este lungă şi se prinde de o roată în mişcare, ar putea rezulta un dezastru.

Poţi purta piercing-uri în nas, pe buze sau pe sprâncene, fiind mici în dimensiuni şi vă pot da un aspect cool de motociclistă obraznică şi dură. 

De asemenea, evitaţi să purtaţi pantofi cu toc înalt sau sandale de damă ce vă pot fi incomode. 

 

5. Jacheta de piele

O jachetă grozavă de motocicletă te poate ajuta cu adevărat să arăţi fabuloasă pe o motocicletă. De obicei, este primul lucru pe care oamenii îl observă.

Însă nu orice jachetă de piele pe care o găseşti într-un magazin vestimentar din mall sau de pe internet este corespunzătoare. Jachetele comune şi subţiri din piele sintetică cu gulere duble care sunt mai ieftine la preţ se erodează uşor la drum din cauza prafului, noxelor şi condiţilor vremii. Acestea sunt bune doar pentru plimbare în parc sau distracţie în club. 

Trebuie să vă luaţi jachete de piele naturală, care sunt de altfel mai groase şi nu la fel de atractive, dar pot fi la fel de elegante, protectoare şi durabile, având guler cu nasture căptuşit sau gulere duble. Partea bună e că acestea au ataşate curele cu catarame, bucăţi lipite sau lănţişoare metalice. Nuanţele de culori pot compensa modelele austere ale jachetelor, precum cele de roşu combinate cu alb sau negru. 

O jachetă de piele ideală şi de bună calitate se asortează cu casca, mănuşile şi cizmele, şi îţi va conferi protecţie pentru spate, umeri şi cot. Oferă un strat gros şi fiabil de protecţie faţă de soare, vânt, ploaie sau ninsoare.Unele jachete au şi o căptuşeală termică cu fermoar. 

O jachetă de piele superbă arată grozav asortată cu pantaloni de piele atunci când pleci într-un weekend cu motocicleta la munte. Trebuie purtată în toate anotimpurile, chiar şi când sunt 30 de grade, dar chiar şi aşa, viteza cu care vă veţi deplasa cu motocicleta va diminua senzaţia de căldură dogoritoare. 
 

6. Ce puteţi purta sub jacheta? 

NU trebuie să porţi un tricou de motocicletă care prezintă un craniu care sângerează din orbitele sale. Tricoul de motocicletă potrivit  poate fi feminin şi să reflecte stilul tău personal.

În sezonul rece, o jachetă de piele poate să se potrivească cu un pulover roz, pufos şi drăguţ, sau cu un pulover negru mulat care să vă dea un aspect autoritar şi dur. 

În sezonul cald, pentru a nu vă irita transpiraţia, sunteţi liberă să purtaţi doar un tricou foarte decoltat , un maieu sau chiar sutien, în funcţie de calitatea jachetei şi de cum vă simţiţi confortabilă.

 

7. Pantalonii

Este tentant să porţi blugii tăi preferaţi, fiind moi, confortabili şi potriviţi cu orice accesoriu. 

Sigur, arată bine, dar dacă cazi?

Blugii oferă foarte puţină protecţie pentru picioarele tale şi vă puteţi răni grav la genunchi.  

Aveţi aici două opţiuni de siguranţă: blugi de motocicletă corespunzători sau pantaloni de motociclete din piele. Ambele opţiuni pot funcţiona ca echipamente de siguranţă. Nici unul nu va fi la fel de confortabil ca blugii tăi preferaţi, e adevărat.

Gândiţivă că veţi putea sta pe motocicletă ore întregi. Gândeşte-te la asta:când ai mai putea purta pantaloni de piele în timpul zilei? Aceasta este şansa ta.

Pantalonii de piele sunt sexy, stilaţi şi arată casual şi elegant, asortaţi cu un tricou drăguţ. 

 

8. Cizmele şi mănuşile

Cizmele şi mănuşile de motocicletă sunt necesare şi  practice. Nu sunt tocmai cele mai comode accesorii, dar singura lor graţie salvatoare este că îţi vor proteja extremităţile şi le vor menţine calde. Sunt articole de siguranţă esenţiale şi nenegociabile.

Puteţi găsi în magazine mănuşi de piele care să fie confortabile şi frumos colorate şi elegante. 

Cizmele elegante şi scumpe sunt accesoriile observate de privitori în plan secundar  la motociclişti după jacheta de piele. 

 

 

 

Articol tradus după  Pilioness şi BikerGirlLife

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici