Grădina Zoologică din Oradea a fost închisă până la obţinerea autorizaţiei de funcţionare

Accesul publicului în Grădina Zoologică din Oradea a fost interzis, din 1 martie, până când instituţia va obţine autorizaţia de funcţionare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
5 afișări

"De la începutul lunii martie este interzis accesul publicului în incinta Grădinii Zoologice din Oradea până la obţinerea autorizaţiei de funcţionare", a anunţat, joi, printr-un comunicat de presă, conducerea Regiei Autonome a Pieţelor Agrement şi Salubritate (RAPAS), care are în administrare Grădina Zoologică Oradea.

Măsura a fost luată la ordinul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM), în urma unei sesizări primite din partea Comisiei Europene, referitoare la situaţia grădinilor zoologice din România care contravin Directivei 99/22/CE.

În pofida faptului că instituţia a rămas fără autorizaţie de mediu încă din anul 2007, până săptămâna trecută, orădenii mai puteau vizita Grădina Zoologică.

Întrucât, oficial, aceasta era închisă, vizitatorii nu plăteau bilet de intrare, dar, în schimb, făceau donaţii către Asociaţia SOS Zoo într-o cutie montată la intrare.

"De săptămâna aceasta s-a terminat şi cu vizitele şi cu donaţiile, până la finalizarea lucrărilor de modernizare, anunţată pentru finalul lunii august 2012", a declarat Florin Alexandru, purtătorul de cuvânt al RAPAS.

Lucrările de modernizare a Grădinii Zoologice din Oradea au fost adjudecate de firma MBS Group pentru suma de 13.034.788 de lei şi urmează să fie finanţate în proporţie de 75 la sută de Ministerul Mediului, diferenţa fiind suportată de la bugetul local.

Până la finalizarea investiţiei, proprietarul are obligaţia, potrivit Legii 191 din 2002 privind grădinile zoologice şi acvariile publice şi Ordinului ANPM 1.798 privind aprobarea Procedurii de emitere a autorizaţiei de mediu, să interzică accesul publicului, să asigure bunăstarea animalelor şi să sisteze orice activitate de reproducere a speciilor din colecţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici