Grupul australian Silverchair s-a destrămat

Trupa australiană de rock alternativ Silverchair s-a destrămat, după o carieră care a durat aproape 20 de ani, informează contactmusic.com.

Urmărește
4 afișări

Cei trei membri ai grupului au decis să se despartă deoarece trupa Silverchair "nu mai era satisfăcător de creativă".

"Dacă grupul încetează să mai fie un proiect muzical amuzant, atunci trebuie să ne oprim. După ce am reflectat îndelung, vrem să vă anunţăm că Silverchair va intra într-o «hibernare pe termen nedeterminat», iar noi ne vom ocupa de proiectele noastre solo în viitorul apropiat", se afirmă în comunicatul comun emis de cei trei muzicieni australieni.

Grupul, alcătuit din solistul şi chitaristul Daniel Johns, basistul Chris Joannou şi toboşarul Ben Gillies, s-a înfiinţat în 1992. Cei trei au devenit celebri în 1995, după lansarea albumului de debut "Frogstomp", cu un sunet punk-grunge, apreciat de critici şi devenit în scurt timp un succes comercial, mai ales graţie piesei "Tomorrow".

Următorul album, intitulat "Freak Show", a fost lansat în 1997 şi a avut un succes la fel de mare, conţinând două piese apreciate de public - "Cemetery" şi "Freak".

Cu un sunet mai matur şi mai elaborat, albumul din 1999 "Neon Ballroom" a marcat totodată momentul în care au apărut primele probleme în viaţa acestei trupe australiene. Solistul Daniel Johns a recunoscut că suferă de o tulburare de alimentaţie şi a afirmat în mod public că urăşte muzica şi că se simte "ca un sclav al industriei muzicale".

Trupa a decis în 2002 să facă o pauză în carieră, însă a revenit pe scenă în 2006 şi a lansat cel de-al cincilea album, "Young Modern", în anul 2007.

Silverchair a vândut peste şase milioane de albume pe plan mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici