Grupul Disney a demarat construcţia primului său parc în China continentală

Grupul american Disney, un veritabil gigant în industria de divertisment, a demarat, vineri, lucrările de construcţie a primului parc de distracţii Disney din China continentală, la Shanghai, capitala economică a acestui stat devenit recent a doua economie a planetei, informează AFP.

Urmărește
4 afișări

Bob Iger, patronul companiei Walt Disney, şi secretarul partidului comunist din oraş,Yu Zhengsheng, dar şi alţi responsabili chinezi au dat semnalul de începere a lucrărilor, săpând prima groapă de pe şantier cu câteva lopeţi aurii, în prezenţa reprezentanţilor presei.

Personaje celebre promovate de studiourile Disney, inclusiv un Mickey Mouse îmbrăcat însă în costum tradiţional chinezesc, au animat ceremonia, care a pus capăt celor 10 ani de negocieri cu guvernul chinez pentru a implanta în această ţară comunistă un parc de distracţii Disney, considerat vârful de lance al culturii americane.

Peste 2.000 de locuinţe şi aproape 300 de magazine din cartierul Chuansha, la o distanţă de 10 kilometri de aeroportul Shanghai-Pudong, au fost mutate pentru a permite lucrărilor să înceapă, au anunţat la începutul anului 2010 autorităţile locale.

"Parcul nostru din Shanghai va fi o destinaţie de vacanţă pentru întreaga familie, de clasă mondială, care va combina caracteristicile clasice Disney cu alte poveşti pe care Disney le va spune despre frumuseţea unică a Chinei", a declarat Bob Iger.

Obiectivul grupului Disney este de a atrage 7,3 milioane de vizitatori în fiecare an, potrivit site-ului primăriei din Shanghai. Acest parc va atrage mult mai uşor turiştii chinezi decât parcul din Hong Kong, deoarece chinezii de pe continent trebuie să obţină mai întâi un permis de liberă trecere pentru a putea să ajungă în fosta colonie britanică.

Ei au reprezentant deja, încă de anul trecut, 42% din cei 2,2 milioane de vizitatori ai Disneyland-ului din Hong Kong, care se confruntă cu un deficit important şi va demara lucrările de mărire a parcului în 2013, cu un an mai devreme de data prevăzută iniţial, încercând astfel să atragă un număr mai mare de turişti.

Prezenţa unui parc Disney la Shanghai va contribui totodată la promovarea unei imagini orientate mai degrabă către jocuri şi distracţii pentru această metropolă cunoscută ca un important centru de afaceri, centru financiar şi industrial.

"Proiectul Disney va accelera creşterea economică din Shanghai şi din China orientală", consideră Min Fan, directorul companiei de turism Ctrip.com.

"Investiţia iniţială în proiect va fi de circa 24,5 milioane de yuani (2,6 miliarde de euro), plus 4,5 miliarde de yuani (480 de milioane de euro) pentru a construi celelalte elemente din parc, inclusiv hotelurile, magazinele, restaurantele şi spaţiile recreative", se afirmă într-un comunicat al grupului Disney.

Disneyland din Shanghai va fi deţinut în proporţie de 43% de grupul american şi de 57% de Shanghai Shendi Group, o societatate 100% de stat, creată special pentru această ocazie de trei firme din capitala economică chineză, dintre care una este grupul media Shanghai Radio, Film and Television Development Co.

"Finanţarea va fi proporţională cu participaţiile părţilor. În plus, o societate de gestiune a acestei coantreprize va fi înfiinţată, din care Disney va deţine 70%, iar Shanghai Shendi Group 30%", se adăugă în comunicat.

Societatea de gestiune va fi responsabilă cu înfiinţarea, dezvoltarea şi funcţionarea parcului, care are o suprafaţă iniţială de doar 3,9 kilometri pătraţi şi care va putea fi inaugurat peste aproximativ cinci ani.

Disneyland din Shanghai va fi al şaselea parc tematic al grupului american şi, totodată, cel de-al patrulea din afara Statelor Unite, după parcurile de la Paris, Tokyo şi din Hong Kong.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici