Grupul EMI a anunţat o campanie masivă de relansare a albumelor trupei Pink Floyd

Grupul EMI va iniţia o campanie masivă de relansare a albumelor trupei Pink Floyd, inclusiv a unor piese compuse de grupul britanic, dar care au rămas necunoscute pentru publicul larg, începând din luna septembrie, au anunţat, joi, reprezentanţii acestei case de discuri, citaţi de Reuters.

Urmărește
1 afișare

Aceste piese necunoscute au fost descoperite într-o serie de arhive private şi vor apărea pe piaţă conform unui program de lansare alcătuit pe mai multe luni, ce va cuprinde box seturi de colecţie şi albume de studio remasterizate.

"Am lucrat împreună mai bine de un an la acest program care include toate acele elemente care au făcut din Pink Floyd una dintre cele mai mari forţe din muzica modernă", a declarat Roger Faxon, directorul executiv al grupului EMI.

Acest anunţ a fost făcut la patru luni după ce grupul EMI şi trupa Pink Floyd, parteneri de foarte mulţi ani, au anunţat că au semnat un nou contract pe cinci ani şi că au pus capăt disputelor legale dintre ei.

Potrivit site-ului pitchfork.com, în cadrul acestui program vor fi lansate CD-uri, DVD-uri, discuri Blu-ray, Super Audio CD -uri (SACD), aplicaţii pentru iPhone şi o nouă colecţie "Best Of".

Pink Floyd, care a semnat cu casa EMI în urmă cu peste 40 de ani, este o trupă britanică celebră pentru albumele ei aclamate care au influenţat industria muzicală mondială, precum "The Dark Side of the Moon", "Wish You Were Here" şi "The Wall".

Potrivit EMI, Pink Floyd a vândut peste 200 de milioane de albume pe plan mondial, iar în Statele Unite, albumul "The Dark Side of the Moon" (1973) s-a vândut în 45 de milioane de copii, materialul discografic clasându-se pe locul al treilea în topul albumelor cel mai bine vândute din această ţară.

Anul trecut, Pink Floyd şi grupul EMI s-au aflat în centrul unor dispute legale în legătură cu dreptul acestei case de discuri de a "desface" albumele trupei britanice şi de a vinde online cântecele ei în regim individual.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici