Harghita: 20 de concurenţi s-au înscris la prima ediţie a raliului pe zăpadă "Dunlop Winter Rally"

Un număr de 20 de concurenţi, majoritatea din Ungaria, s-au înscris la prima ediţie a raliului pe zăpadă "Dunlop Winter Rally", care se desfăşoară, sâmbătă şi duminică, în zona Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
14 afișări

Prima ediţie a raliului pe zăpadă, parte a Campionatului Regional de Rally, a readus, după mai bine de 15 ani, competiţiile auto-moto în munţii Harghitei.

"Ne aflăm la primul raliu pe zăpadă organizat în România. De peste 15 ani nu s-a mai organizat o probă specială de raliu eminamente pe zăpadă. Zona este extraordinară, cu zăpadă de doi metri pe margini, este foarte frig, dar este soare, este splendid, iar în ceea ce priveşte desfăşurarea ne putem compara cu Suedia liniştiţi", a declarat corespondentului MEDIAFAX reprezentantul organizatorului, Stoica Bela.

Potrivit sursei citate, din cei 20 de concurenţi înscrişi în competiţie, doar trei sunt din România, restul din Ungaria.

Programul competiţional cuprinde două probe, una specială de 20 de kilometri prin zona împădurită Harghita-Mădăraş, şi o alta, superspecială, de drifting în zona campingului de la Zetea, pe un traseu amenajat pe marginea DJ 138, la 25 de kilometri de Odorheiu Secuiesc, pe o distanţă de 1,2 kilometri.

Competiţia "Dunlop Winter Rally" a fost deschisă de vicecampionul naţional - ediţia 2010 Vali Porcişteanu şi de campionul naţional al grupei H, Gunther Graef.

"Ne place foarte mult să mergem pe acest gen de probe, sperăm să fie totul în regulă, să nu avem probleme cu spectatorii, traseul să fie bun şi să ajungem cu bine la final" a declarat, înainte de cursă, Vali Porcişteanu.

Raliul pe zăpadă va continua duminică, în campingul de la Zetea, cu o cursă destinată piloţilor amatori.

Manifestarea sportivă din Harghita face parte din prima etapă a Campionatului Regional de Rally-sprint, organizată sub tutela Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici