Hotel FM a avut prima repetiţie oficială pentru Eurovision, la Dusseldorf

Hotel FM a avut, miercuri, prima repetiţie pe scena concursului Eurovision, la Dusseldorf, în Germania, trupa arătându-se surprinsă de interesul mare manifestat de presa internaţională pentru ea şi piesa cu care concurează, informează televiziunea publică.

Urmărește
1 afișare

După obişnuitele probe tehnice, cei cinci artişti români - Gabriel Băruţa, David Bryan, Alex Szuz, Roxana Ureche şi Alexandra Gherase - au avut ocazia să păşească pentru prima dată în imensa arenă care, săptămâna viitoare, va găzdui concursul internaţional de muzică Eurovision.

Repetiţia a decurs foarte bine, delegaţia română având de solicitat organizatorilor doar mici modificări şi schimbări tehnice. Ca de fiecare dată, repetiţia a fost urmată de obişnuita conferinţă de presă care a reprezentat o surpriză atât pentru români, cât şi pentru jurnalişti.

Cei de la Hotel FM au fost surprinşi de interesul foarte mare al presei internaţionale pentru ei şi piesa României. Dacă la alte conferinţe de presă delegaţiile au avut parte doar de câteva întrebări, pentru Hotel FM, acestea parcă nu se mai terminau. Au fost întrebări de la jurnaliştii din cele mai diverse ţări: de la Germania şi Anglia, până la Africa de Sud şi Australia, de la subiecte legate de piesa României şi numele trupei, până la aspectele legate de modul în care a ajuns David în România şi cum a reuşit el să cânte la Eurovision pentru ţara noastră.

O surpriză serioasă au avut-o şi jurnaliştii prezenţi la conferinţa noastră de presă, pentru că au avut ocazia să îl asculte pe David cântând cele mai diverse genuri de muzică: de la Bon Jovi la Ave Maria până la rap - piesă care, la final, a primit aplauze la scenă deschisă. Astfel, Hotel FM a demonstrat că este o trupă valoroasă cu un solist deosebit, a cărui voce poate acoperi diverse registre muzicale.

Interesul jurnaliştilor pentru cei trei băieţi s-a manifestat şi după încheierea conferinţei de presă, ei practic refuzând să-i lase pe români să plece, insistând să obţină de la ei autografe, fotografii şi declaraţii. Şi pentru că sala trebuia eliberată pentru următoarea conferinţă de presă, discuţiile cu jurnaliştii s-au mutat în spaţiile special amenajate de organizatori pentru interviuri. De altfel, interesul crescut al presei s-a manifestat încă de dimineaţă, când o echipă specială de la televiziunea germană ARD a ales Hotel FM să fie trupa pe care să o însoţească şi să o filmeze pe parcursul întregii zile. Ei au înregistrat cele mai importante momente ale zilei, de la coborârea delegaţiei României din maşina care i-a adus la arenă, pregătirile la cabină, probele tehnice, până la ieşirea de pe scenă urmată de conferinţa de presă.

Următoarea repetiţie oficială a României este planificată pentru duminică dimineaţă, dar până atunci trupa va repeta zilnic, într-un spaţiu special amenajat în hotelul în care este cazată delegaţia. A fost adusă aparatură specială de sonorizare, iar repetiţiile vor fi atât pe parte vocală, cât şi de coregrafie. În timpul liber, artiştii români vor face şi câteva excursii prin Dusseldorf, dar accentul se va pune pe repetiţiile zilnice şi pe cât mai multă odihnă pentru a fi într-o formă bună la concursul din 12 mai.

Cea de-a 56-a ediţie a concursului internaţional Eurovision se va desfăşura în acest an în Germania, la Dusseldorf. 38 dintre cele 43 de ţări participante vor evolua în cele două semifinale ale concursului, pe 10 şi 12 mai. Primele 10 ţări din fiecare semifinală, alături de ţara gazdă - Germania - şi de cele patru ţări mari care evoluează, în mod tradiţional, direct în finală (Spania, Italia, Marea Britanie şi Franţa) vor concura în finala din 14 mai.

România va fi reprezentată de trupa Hotel FM cu piesa "Change" şi va intra în concurs în cea de-a doua semifinală, pe 12 mai.

Cu toate că România va intra în concurs abia în cea de-a doua semifinală, românii din întreaga lume vor putea urmări la TVR toate cele trei competiţii, transmise în direct pe TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional, pe 10, 12 şi 14 mai, începând cu ora 22.00.

Românii din străinătate vor putea vota Hotel FM numai dacă vor urmări concursul la televiziunea publică din ţara în care se află - pentru a afla numerele de telefon alocate piesei trupei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici