IaŞi Cufărul cu Haine ajunge la a X-a ediţie: Modă sustenabilă şi piese unice la preţuri accesibile

  • IaŞi Cufărul cu Haine, cel mai mare eveniment de resale din Moldova, îşi sărbătoreşte a X-a ediţie.
  • Participanţii sunt încurajaţi să aducă haine pe care nu le mai poartă şi să găsească piese unice pentru garderoba lor la preţuri accesibile.
Urmărește
79 afișări
Imaginea articolului IaŞi Cufărul cu Haine ajunge la a X-a ediţie: Modă sustenabilă şi piese unice la preţuri accesibile

IaŞi Cufărul cu Haine ajunge la a X-a ediţie

Într-o lume în care industria modei are un impact semnificativ asupra mediului, IaŞi Cufărul cu Haine îşi propune să educe publicul despre importanţa sustenabilităţii. Evenimentul promovează cele cinci R-uri ale modei: reduceţi, repurtaţi, reciclaţi, reparaţi şi revindeţi. Participanţii sunt încurajaţi să aducă haine pe care nu le mai poartă şi să găsească piese unice pentru garderoba lor la preţuri accesibile.

Un eveniment cu istorie şi impact

Începând din 2019, IaŞi Cufărul cu Haine a crescut constant, devenind un punct de referinţă pentru moda sustenabilă în Moldova.

„Vorbim de o educaţie care a durat 5 ani pentru ca noi să ajungem acum să fim cel mai mare târg de resale din Moldova. Conceptul de sustenabilitate este unul complex, mai ales pentru că are la bază o diversitate de principii, cu efecte care se întrepătrund la nivel social şi economic. La Ia Şi Cufărul cu Haine vii cu haine pe care nu le mai porţi sau dacă eşti în căutarea unor piese care să-ţi completeze garderoba. Preţurile vor fi modice ca de fiecare dată. Noi nu mergem pe ideea de comerţ, ci de recirculare şi de reciclare: hainele care ţie nu iţi mai plac pot deveni preferatele altcuiva”, spune fondatoarea Teona Gherasim.

Reciclarea hainelor este una dintre cele mai la îndemână metode de conservare a resurselor naturii. Cel mai probabil, în dressingul fiecărei persoane se regăsesc haine care ajung să fie îmbrăcate foarte rar sau niciodată.

„Am înţeles întregul concept şi sunt parte din el încă de la ediţia a VIII-a. Am fost în postura de a face declutterul în propria garderobă, stimulând şi prietenele apropiate să o facă. Acum sunt parte din echipa de organizare la un proiect care creşte de la ediţie la ediţie. Sunt de părere că fiecare dintre noi are nevoie la un moment dat de un <detox> vestimentar, iar această nevoie vine în întâminarea celor care caută să îşi reîntregească garderoba. Ediţia a X-a vine cu surprize atât pentru cele aflate în postura de a fi expozante, dar şi cele aflate în postura de cliente. Noi avem un mare rol de jucat acum, cel de consumator. 

Vă invităm pe toţi să cumpăraţi mai puţine lucruri, sau să contribuiţi la recircularea hainelor”, adaugă Mădălina Gimiga, organizator.

Surprize şi educaţie financiară pentru cei mici la ediţia aniversară

Ediţia a X-a va aduce numeroase surprize, inclusiv workshopuri despre materiale sustenabile şi sesiuni de educaţie financiară pentru cei mici. Organizatorii, inclusiv Mădălina Gimiga, subliniază rolul crucial al consumatorilor în economia circulară: „Sănătatea planetei depinde de noi toţi în a obţine în mod sustenabil ceea ce avem nevoie şi de a reutiliza lucrurile. Un viitor durabil şi de succes înseamnă o economie circulară în care folosim resursele cu moderaţie şi reciclăm la nesfârşit.”

Evenimentul IaŞi Cufărul cu Haine va avea loc pe 30 iunie 2024 la Cafeneaua Piaţa Unirii din Iaşi, începând cu ora 12:00.

Mai multe informaţii se regăsesc pagina de Facebook IaŞi Cufărul cu Haine şi contul de Instagram @iasicufarulcuhaine.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici