Inspirat de Warhol, un artist din Montréal i-a pictat pe William şi Kate

La aproape 30 de ani de când Andy Warhol realiza două portrete cu prinţul Charles şi prinţesa Diana, care au devenit apoi celebre, un artist din Montréal a realizat la rândul său două tablouri uimitoare, ale căror protagonişti sunt de această dată prinţul William şi Kate Middleton, relatează AFP.

Urmărește
10 afișări

Cele două tablouri semnate de André Monet, un fost expert în grafica publicitară, în vârstă de 45 de ani, au fost prezentate la Londra şi vor fi dăruite tinerilor căsătoriţi, după ceremonia de vineri, au precizat reprezentanţii galeriei de artă care le-a comandat.

Cele două opere de artă realizate de André Monet fac o evidentă trimitere la cele pictate de Warhol, în 1982, pe pânză cu cerneală serigrafică.

Însă portretele cu William şi Kate Middleton reprezintă o combinaţie între pictura clasică şi arta colajului, seamănă cu cele realizate în secolul al XIX-lea şi frapează prin luminozitatea şi textura lor.

Opera Gallery, locul unde sunt expuse în prezent aceste tablouri, o instituţie cunoscută pentru legăturile sale cu Palatul Buckingham, va oferi picturile tinerilor căsătoriţi.

André Monet a vrut să confere celor două opere hibride un aer de prospeţime. Inspirat de o fotografie cu William şi Kate, artistul canadian le-a pictat chipurile zâmbitoare, dovedind o mare precizie şi o mare delicateţe.

Sub fotografia lor, se poate vedea un colaj de simboluri istorice ale monarhiei, pe care André Monet le-a descoperit în câteva zeci de cărţi vechi provenind din magazinele anticarilor din Londra.

Artistul canadian a smuls câteva pagini reprezentându-le pe regina Elizabeth I şi pe regina Victoria, pe care le-a plasat apoi în spatele chipurilor cuplului princiar, creând astfel reflexe aurii, despre care a spus că simbolizează "iluminarea" celor doi tineri.

Prietenii pictorului par să fie convinşi că operele acestuia vor trece proba timpului.

"Lucrările lui sunt atât de delicate şi de puternice în acelaşi timp. A devenit o voce care se face auzită în lumea artei", spune Eric Allouche, coproprietar al Opera Gallery din New York şi Miami.

Eric Allluche spune că maniera în care André Monet respectă autenticitatea şi imaginea fotografică, adăugând în acelaşi timp o tuşă personală, este "absolut fenomenală". Personajele sale sunt legende din timpurile moderne, dar texturile sale oferă pânzelor o tuşă de vechime. Prima lui expoziţie a fost organizată în urmă cu cinci ani.

Artistul canadian a realizat astfel de portrete unor celebrităţi şi personaje renumite, precum Madonna, Jackie Kennedy, Dalai Lama şi Twiggy.

Prima lui expoziţie a fost organizată în urmă cu cinci ani. Prima lui clientă a fost actriţa americană Halle Berry, care a cumpărat un portret al designerului francez Yves Saint Laurent.

Kate Middleton, în vârstă de 29 de ani, şi prinţul William, în vârstă de 28 de ani, al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, s-au cunoscut în 2001 la universitatea scoţiană St. Andrews, dar relaţia lor, care a început în 2003, a fost întreruptă de o scurtă despărţire în anul 2007. William, fiul cel mare al prinţesei Diana, decedată în 1997, şi Kate Middleton s-au logodit în luna octombrie 2010, cu ocazia unei vacanţe private pe care au petrecut-o în Kenya.

Căsătoria lui Kate Middleton cu prinţul William - vineri, la catedrala Westminster din Londra, în prezenţa a aproximativ 1.900 de invitaţi - va avea loc la 30 de ani de la somptuoasa căsătorie dintre prinţul Charles şi prinţesa Diana, celebrată în 1981, la Catedrala Saint-Paul din Londra. Cuplul a divorţat în 1996, iar prinţesa Diana a murit în urma unui accident de automobil, la Paris, în 1997. Ulterior, Charles s-a căsătorit cu Camilla, o veche prietenă a sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici