EXCLUSIV  Interviu exclusiv cu artista Tallisker. Cum arată o zi din viaţa unei artiste nomade

  • Tallisker a cucerit România cu piesa „Somewhere”, aducând un vibe nou pe piaţa muzicală.
  • Dar cine este Tallisker şi care sunt provocările unei artiste nomade?
  • Artista a răspuns la opt întrebări pentru MEDIAFAX şi fanii săi, oferind totodată sfaturi pentru tinerii artişti şi artiste aflaţi la început de drum.
Urmărește
1104 afișări
Imaginea articolului Interviu exclusiv cu artista Tallisker. Cum arată o zi din viaţa unei artiste nomade

FOTO Tallisker

Cine este Tallisker?

 
Tallisker: Sunt o cântăreaţă şi compozitoare din Paris. Acum 10 ani am început să compun muzică, cu chitara şi violoncelul ca instrumente principale. La acel moment, piesele mele erau foarte timide şi introspective. Într-o zi, prietenii mei mi-au spus: „Eleonore, tu eşti şi o fată căreia îi plac petrecerile, ar trebui să încerci să compui şi muzică pop, să ne faci să dansăm”. Atunci am realizat câte piese electro-pop şi BOOM şi cariera mea a început să prindă avânt. 
 

Cum arată studioul tău mobil şi de unde a pornit ideea?

 
T: Studioul meu mobil constă în: un laptop, un mini midi keyboard, o interfaţă audio şi un microfon. Toate intră în rucsacul meu când călătoresc. Orice tren, munte, aeroport sau cameră de hostel devine noul meu loc creativ. Artiştii au şansa să-şi reinventeze procesul creativ prin intermediul noilor tehnologii şi conectivităţi. Am crescut cu o mentalitate modestă şi determinată: am fost învăţată să îmi folosesc imaginaţia pentru a obţine lucruri minunate care sunt în afara resurselor mele. 
 

Povesteşte-ne, te rog, cum arată o zi din viaţa unei artiste nomade.

 
T: Deşi viaţa mea „boemă” pare foarte spontană şi captivantă, am foarte multe ritualuri care să mă menţină concentrată şi cu picioarele pe pământ. Primul lucru pe care îl fac este să mă dau cu cremă şi loţiune pe faţă, apoi îmi fac cafeaua şi mănânc MULT. Într-o zi obişnuită răspund la emailuri, folosesc Ableton, merg să mă plimb, îmi verific reţelele de socializare, şi îmi organizez următoarea escapadă în afara Parisului. La finalul zilei, mă bucur de compania prietenilor mei pentru a mă relaxa şi a mă deconecta de la domeniul muzical: vorbim despre politică, viaţă, dragoste, familie şi aşa reuşesc să mă reconectez la realitate. 
 

De unde îţi iei inspiraţia pentru piese? Cum arată procesul creării unei piese, pe etape?

 
T: Uneori am impresia că sunt medium. Sunt foarte sensibilă şi absorb fiecare vibraţie din jurul meu. Procesul meu este următorul: ajung într-un nou mediu şi îl analizez (din punct de vedere geografic, cultural, emoţional), îi permit să-şi lase amprenta asupra mea şi aştept ca momentul creativ să vină de la sine. Ideea este să simţi când vine valul şi să te urci pe el când ajunge. Dacă mă sincronizez cu acel moment creativ şi mă aşez la laptopul meu, alături de instrumente, piesa o să fie gata în 24 de ore. Dacă las momentul să treacă, ajung să mă enervez foarte tare!
 

Ce sfaturi ai pentru tinerii artişti şi artiste aflaţi la început de drum? De unde să pornească, cum să-şi găsească propriul stil, cum să se promoveze şi să nu renunţe la visul lor?

 
T: Nu lăsa pe nimeni să-ţi spună „ar trebui să faci asta în felul ăsta, pentru că el sau ea (artist) a reuşit făcând aşa, blabla”. Oamenii o să-şi dorească tot timpul să compare incomparabilul sau să îţi dea sfaturi care nu se aplică sau care nu au la bază o experienţă. Amiteşte-ţi că un artist este bizar şi unic. Nu eşti „normal”, aşa că normalul nu o să te ajute. Urmează-ţi instinctele, crează-ţi propriul proces, îmbracă-te exact aşa cum vrei, exprimă-ţi opiniile tare şi răspicat şi o să ieşi în evidenţă în mod natural, pentru că tot ce faci, faci într-un mod diferit. 
 

Tu cum ai început pe drumul muzicii şi cum te-a schimbat muzica?

 
T: Am studiat teorie muzicală şi violoncel încă de mică, dar când aveam 20 de ani prioritatea mea era să-mi construiesc o carieră umanitară şi culturală. Muzica a fost doar un hobby până l-am întâlnit pe Sun Jun, un producător din Paris care m-a convins că demourile mele erau mai mult decât decente. Împreună am produs un EP din nişte drafturi pe care le-am subestimat. Când EP-ul a fost lansat, feedback-ul pe care l-am primit a fost grozav şi m-a determinat să mă dedic scenei indie şi vieţii de artist, iar o eventuală renunţare nu avea niciun sens. 
 

Cum poate o artistă să reziste pe piaţa muzicală fără a face compromisuri?

 
T: Uită de toate poveştile perfecte despre viaţa de muzician: a fi artist este greu. Trebuie să munceşti mult şi să faci sacrificii în fiecare zi pentru a-ţi salva cariera. Poţi să te pierzi cu uşurinţă în superficialitate, singurătate, dependenţe sau anxietate. Este imposibil să rezişti fără să renunţi la ceva.
 
Personal, am renunţat la petreceri, la „conexiune” zi şi noapte, şi la a mai arăta ca o femeie perfectă. În schimb, folosesc mult somnul, terapia centrată pe sine şi comunicarea cu familia mea pentru a mă ajuta să-mi păstrez puterea, credinţa şi încrederea în mine. Fiecare are strategia lui. 
 

Care este topul celor mai wow trei ţări pentru tine, care te-au inspirat în arta ta?

 
T: În primul rând, Scoţia. Are o cultură pop inovativă pe care o iubesc, spre deosebire de Franţa care este foarte conservatoare din punct de vedere cultural. Am locuit în Scoţia între 2017 şi 2019, iar acea perioadă m-a ajutat să mă regăsesc şi să îmi descopăr propria semnătură în materie de compoziţie. În al doilea rând, Iran, pentru că are o varietate atât de frumoasă de instrumente tradiţionale şi poezie. Am un sentiment de profundă frumuseţe şi tristeţe când merg acolo. Şi, în cele din urmă, SUA, pentru că totul este atât de extrem acolo, în bine şi în rău, mă ţine mereu fascinată şi nedumerită. Per total, mă inspiră tărâmurile contrastelor. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici