Joaquin Phoenix ar putea juca într-o dramă religioasă regizată de Paul Thomas Anderson

Joaquin Phoenix ar putea juca alături de Philip Seymour Hoffman într-o dramă religioasă regizată de Paul Thomas Anderson, al cărei titlu nu a fost deocamdată ales, informează variety.com.

Urmărește
4 afișări

Dacă părţile vor ajunge la un acord în cadrul negocierilor, acesta va fi primul rol al actorului Joaquin Phoenix după anunţul său din urmă cu câţiva ani prin care spunea că se retrage din cinematografie.

Paul Thomas Anderson va regiza acest film pe baza unui scenariu propriu, care va descrie relaţia dintre fondatorul unei credinţe foarte asemănătoare cultului scientologic şi unul dintre discipolii săi.

Philip Seymour Hoffman va interpreta rolul Lancaster Dodd, un intelectual carismatic cunoscut şi sub numele The Master, iar Joaquin Phoenix l-ar putea juca pe Freddie Sutton, un pierde-vară alcoolic care devine mâna lui dreaptă şi începe să-şi pună întrebări în legătură cu felul în care acţionează mentorul său extrem de manipulator.

Joaquin Phoenix nu a mai jucat într-un film de la "I'm Still Here", falsul documentar realizat de bunul său prieten Casey Affleck, care s-a dovedit un eşec din punct de vedere financiar, deoarece a obţinut încasări de doar 698.000 de dolari pe plan mondial. Ultimul său rol veritabil a fost în drama "Iubire la New York/ Two Lovers", regizată de James Gray în 2008.

Joaquin Phoenix a anunţat în 2008 că renunţă definitiv la actorie pentru a-şi construi o carieră în muzica rap.

Fratele actorului River Phoenix, decedat în urma unei supradoze de droguri în 1993, Joaquin Phoenix a fost nominalizat la premiile Oscar în 2006, pentru rolul titular din filmul "Walk the Line - Povestea lui Johnny Cash". Joaquin Phoenix fusese anterior nominalizat la premiile Oscar pentru rolul din filmul "Gladiatorul". De asemenea, Phoenix a înregistrat un album cu coloana sonoră a filmului "Walk the Line", pentru care a câştigat un premiu Grammy.

Paul Thomas Anderson, de cinci ori nominalizat la Oscar, este un reputat scenarist şi regizor hollywoodian, printre ale cărui filme de succes se numără "Boogy Nights", "Magnolia" şi "There Will Be Blood". Paul Thomas Anderson are în pregătire un alt proiect cinematografic, lucrând deja la adaptarea pentru marele ecran a romanului poliţist "Inherent Vice" de Thomas Pynchon, în care rolul principal va fi jucat de Robert Downey Jr.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici