Juan Carlos, regele Spaniei, va fi operat la genunchi

Juan Carlos, regele Spaniei, în vârstă de 73 de ani, va fi operat "în prima jumătate a lunii iunie" la genunchiul drept, din cauza unor leziuni mai vechi provocate de activităţile sportive, a anunţat, luni, casa regală spaniolă, citată de AFP.

Urmărește
2 afișări

Regele Spaniei va fi supus unei artroplastii (înlocuirea unei articulaţii deteriorate cu una artificială, n.r.), la o dată care va fi precizată ulterior, se afirmă în comunicatul emis de casa regală spaniolă.

Născut pe 5 ianuarie 1938, la Roma, Juan Carlos a fost proclamat rege al Spaniei pe 22 noiembrie 1975, la două zile după moartea dictatorului Francisco Franco, care l-a desemnat încă din 1969 drept succesor.

Regele Juan Carlos este considerat un pilon al democraţiei spaniole şi este o personalitate foarte populară în Spania, ţară în care monarhia este susţinută de majoritatea populaţiei, cu excepţia mediilor independentiste basce şi catalane, în cadrul stângii comuniste şi al extremei drepte.

Afabil şi natural, Juan Carlos, mare amator de sporturi nautice, vânătoare şi trabucuri, nu a avut nicio problemă serioasă de sănătate până în mai 2010, când a fost operat de o tumoare benignă la plămân. Atunci, regele spaniol a fost spitalizat, în perioada 8 - 11 mai, petrecându-şi apoi o convalescenţă de zece zile într-o clinică privată din Barcelona.

După aceea, Juan Carlos şi-a reluat activităţile obişnuite şi, în septembrie, casa regală spaniolă a anunţat că suveranul şi-a revenit complet şi că nu va fi nevoie de teste medicale suplimentare.

Înainte de operaţia sa la genunchi, toate întâlnirile prevăzute în agenda sa de lucru vor fi menţinute, a precizat casa regală spaniolă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici