Karl Lagerfeld: Rochia de mireasă purtată de Kate este elegantă şi şic

Rochia de mireasă purtată de Kate la nunta cu prinţul William, creată de Sarah Burton, designerul casei de modă Alexander McQueen, este "elegantă şi şic", a declarat, vineri, celebrul creator de modă Karl Lagerfeld, care a comentat nunta regală de la Londra pentru postul TV France 2, informează AFP.

Urmărește
10 afișări

"Este o rochie de mireasă foarte rafinată în detalii, mult mai rafinată decât cea purtată de prinţesa Diana. Rochiile casei Alexander McQueen acoperă întotdeauna foarte bine trupul. Este o rochie foarte drăguţă, relativ clasică, perfect încadrată în decor, cu un aer de anii '50, care reaminteşte de Marilyn şi de rochia de mireasă purtată de Elizabeth a II-a", a declarat designerul principal al casei Chanel.

"Dantela este drăguţă, în special voalul brodat şi diadema plasată nu foarte sus, fără un coc prea mare. E încântătoare, iar lungimea trenei este perfectă", a adăugat Karl Lagerfeld.

"Rochia este elegantă şi şic: nu ai nevoie să te naşti prinţesă pentru a arăta atât de bine!", a concluzionat Lagerfeld.

Rochia este realizată din dantelă în partea de sus şi are un decolteu în formă de V destul de adânc. Rochia are mâneci lungi, mulate, din dantelă, iar în partea de jos fusta este amplă, cu trenă lungă de trei metri, mai scurtă însă decât cea a rochiei purtate de prinţesa Diana la căsătoria sa cu prinţul Charles, în 1981.

Kate Middleton nu poartă bijuterii opulente, adoptând un look simplu, natural. Pe cap, mireasa poartă un voal cu broderie, la care a asortat o tiară cu diamante - ce i-a fost împrumutată de regina Elizabeth a II-a -, iar buchetul de mireasă este mic, realizat din flori mici albe.

Rochia miresei a făcut obiectul multor speculaţii în aceste zile. Presa a evocat la un moment dat numele lui Sarah Burton, directoarea artistică a casei Alexander McQueen. Însă această casă britanică a dezminţit informaţia. Site-ul de ştiri american huffingtonpost.com a pariat pe britanica Sophie Cranston, în timp ce tabloidul britanic Daily Mail afirma că mireasa şi-a creat singură rochia.

Secretul fiind păstrat, impactul dezvăluirii a fost maxim în momentul în care Kate a ieşit din automobilul Rolls-Royce Phantom cu care a sosit la catedrală.

Însă casa regală a emis un comunicat cu câteva minute înainte de sosirea lui Kate la catedrala Westminster confirmând că Sarah Burton este creatoarea rochiei de mireasă, potrivit The Guardian.

"Domnişoara Middleton a dorit ca rochia să combine tradiţia cu modernitatea şi viziunea artistică a operei lui Alexander McQueen. Domnişoara Middleton a lucrat îndeaproape cu Sarah Burton în procesul de creare a rochiei", se indică în comunicat.

În 1981, rochia de mireasă purtată de prinţesa Diana a reprezentat la rândul ei o mare surpriză, dar numele designerului care a creat-o nu a fost ţinut în secret. După ce Diana Spencer le-a cerut designerilor David şi Elizabeth Emanuel să îi realizeze rochia de mireasă, alegerea prinţesei britanice a fost comunicată publicului larg.

Prinţesa Diana a purtat la nunta ei din 1981 o rochie de mireasă cu o trenă lungă de 7,5 metri, uriaşe mâneci bufante şi circa 10.000 de perle şi paiete aplicate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici