Lozinci homofobe ale unor membri Noua Dreaptă, la proiecţia unui documentar la DaKINO

Aproximativ 10 - 15 membri din Noua Dreaptă au scandat lozinci homofobe la proiecţia documentarului "Noi doi" - despre un cuplu de homosexuali -, marţi seară, la Cinema Scala din Capitală, în cadrul Festivalului DaKINO, la eveniment fiind prezent şi Henri Paul, ambasadorul Franţei în România.

Urmărește
5 afișări

Documentarul "Noi doi", regizat de Claudiu Mitcu, a fost proiectat marţi seară, de la ora 21.00, la Cinema Scala din Capitală, în cadrul Festivalului DaKINO 2011 (21- 26 noiembrie).

Înaintea proiecţiei, ambasadorul Franţei la Bucureşti, Henri Paul, a ţinut un discurs despre film, despre tema homosexualităţii şi a toleranţei.

La proiecţie au fost prezenţi şi regizorul şi cei doi protagonişti ai peliculei, tinerii Cristi şi George.

După ce s-a stins lumina în sală şi a început proiecţia, primele imagini din film fiind de la un protest al organizaţiei Noua Dreaptă, circa 10 - 15 bărbaţi care se aflau pe ultimul rând au început să scandeze mesaje homofobe. Ei au ieşit apoi din sală, rând pe rând, nu înainte de a aprinde un artificiu de mari dimensiuni şi de a flutura steagul Noua Dreaptă.

Manifestaţia a durat circa două minute, publicul neavând prea mult timp să reacţioneze, dar mai mulţi spectatori au spus că au fost speriaţi.

La scurt timp însă a fost chemată poliţia la Cinema Scala, doi ofiţeri rămânând la intrarea în cinematograf până la terminarea proiecţiei şi ieşirea publicului din sală.

Noul documentar al lui Claudiu Mitcu, "Noi doi", o producţie Parada Film, a avut premiera anul acesta la Festivalul Astra de la Sibiu. Fără prejudecăţi şi intoleranţă, documentarul priveşte cu realism viaţa lui Cristi şi a lui George, a căror singură "crimă" este că trăiesc o frumoasă poveste de dragoste, se arată în prezentarea peliculei.

Claudiu Mitcu este realizatorul documentarelor "Nisipuri" (2007), "Australia" (2009), "Ciupelniţa" şi "Circul vesel" (2010). În 2010, regizorul a primit din partea Ambasadei Franţei în România Premiul Drepturilor Omului, pentru abordarea deschisă a diversităţii din filmele sale documentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici