Lungmetrajul de animaţie "Rio" s-a menţinut pe prima poziţie în box office-ul nord-american

Lungmetrajul de animaţie "Rio", care spune povestea unui papagal plecat în Brazilia pentru a-şi întâlni perechea, s-a menţinut pe prima poziţie în box office-ul nord-american pentru a doua săptămână de la lansare, cu încasări de 26,8 milioane de dolari în weekendul trecut, informează AFP.

Urmărește
2 afișări

Blu, un papagal ara domesticit, ducea o viaţă confortabilă în America de Nord, când ştiinţa l-a determinat să plece în Brazilia: el trebuie să o întâlnească acolo pe Perla, ultima femelă din specia lui, o pasăre foarte frumoasă care trăieşte în libertate. Regizorul peliculei este brazilianul Carlos Saldanha, iar vocile principale sunt asigurate de Anne Hathaway şi Jesse Eisenberg.

Acest film de animaţie, realizat de creatorii francizei "Epoca de gheaţă", a generat încasări de 81,3 milioane de dolari în cele două săptămâni de proiecţii pe marile ecrane nord-americane, potrivit datelor comunicate, duminică, de societatea Exhibitor Relations.

Comedia "Tyler Perry's Madea's Big Happy Family", care readuce în scenă personajul unei femei afroamericane care încearcă din răsputeri să reunească familia nepoatei sale, a debutat pe poziţia a doua cu încasări de 25,7 milioane de dolari.

Drama "Apă pentru elefanţi/ Water for Elephants", în care actorul britanic Robert Pattinson interpretează rolul ajutorului unui medic veterinar care se angajează într-un circ ambulant după ce şi-a pierdut ambii părinţi într-un accident de automobil, a debutat pe marile ecrane nord-americane pe poziţia a treia, cu încasări de 17,5 milioane de dolari în primul weekend de proiecţii.

Fostul lider din urmă cu două săptămâni, comedia de animaţie "Hop-Ţop", care prezintă aventurile unei familii de iepuri din Insula Paştelui, a coborât pe locul al patrulea, cu încasări de 12,5 milioane de dolari.

Filmul horror "Scream 4: Coşmarul continuă", al patrulea din această franciză, a coborât de pe locul al doilea pe poziţia a cincea în box office-ul american, cu încasări de 7,2 milioane de dolari. Filmul regizat de Wes Craven îi aduce din nou împreună pe marele ecran pe Neve Campbell, Courtney Cox şi David Arquette.

Documentarul "African Cats: Kingdom of Courage" prezintă povestea a două familii de feline care trăiesc în savana africană. Acest documentar a debutat pe poziţia a şasea în box office-ul nord-american cu încasări de 6,4 milioane de dolari.

Lungmetrajul "Soul Surfer" a coborât de pe locul al cincilea pe poziţia a şaptea cu încasări de 5,6 milioane de dolari. Filmul descrie povestea unei campioane de surf, care a continuat să practice sportul ei preferat, deşi un rechin i-a smuls braţul stâng pe când avea 13 ani.

Filmul horror "Insidious", care spune povestea unui adolescent aflat în comă, al cărui spirit luptă cu forţe malefice, a pierdut încă un loc şi a ajuns pe poziţia a opta, cu încasări de 5,4 milioane de dolari.

Thrillerul de acţiune "Hanna", care spune povestea unei adolescente ce a fost antrenată pentru a deveni o maşină de ucis cu sânge rece, a coborât patru locuri şi a ajuns pe poziţia a noua. Filmul regizat de Joe Wright, cu Eric Bana, Saoirse Ronan şi Cate Blanchett în rolurile principale, a generat încasări de 5,3 milioane de dolari şi a ocupat poziţia a cincea în box office-ul nord-american.

Thrillerul de acţiune "Transfer de identitate/ Source Code", regizat de Duncan Jones, încheie topul 10 al peliculelor cu cele mai mari încasări în America de Nord la sfârşitul săptămânii trecute, după ce a vândut bilete de 5,06 milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici