LVMH cumpără Bulgari pentru 4,3 miliarde de euro

Consorţiul francez de bunuri de lux LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton va cumpăra producătorul de bijuterii italian Bulgari SpA, în cadrul unei tranzacţii care implică lichidităţi şi acţiuni, în valoare totală de 4,3 miliarde de euro, informează wsj.com.

Urmărește
8 afișări

LVMH, consorţiul care deţine branduri precum Christian Dior (linia vestimentară), şampania Dom Perignon şi linia de parfumuri Guerlain, a fost de acord să cumpere compania de bijuterii care are sediul la Roma. În urma acestei tranzacţii, familia care a fondat Bulgari va deveni a doua cea mai mare familie de acţionari din cadrul LVMH, după cea a lui Bernard Arnault, CEO al consorţiului.

Arnault, cel mai bogat francez, a transformat LVMH într-o companie de 20 de miliarde de dolari, de la înfiinţarea ei, în 1987.

Compania Bulgari a fost fondată în 1884, de imigrantul grec Sotirios Bulgari, care a deschis primul său magazin de lux în 1905, la Roma.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici