Magda Pălimariu, Victor Slav, Ioana Maria Moldovan şi Busu îşi dezvăluie preferinţele culinare

Vedetele Pro TV Magda Pălimariu, Victor Slav şi Florin Busuioc şi Ioana Maria Moldovan, prezentatoare a postului Acasă, îşi dezvăluie telespectatorilor preferinţele culinare, vorbind totodată despre plăcerea de a găti, potrivit unui comunicat.

Urmărește
12 afișări

Pentru unii oameni, gătitul s-a transformat dintr-o simplă necesitate, într-o bucurie în sine, într-o plăcere căreia îi acordă timpul şi atenţia lor. Emisiunea "MasterChef", care va debuta în curând la Pro TV, îi va aduce în prim-plan tocmai pe aceia care gătesc cu pasiune şi pun o parte din sufletul lor în bucatele pe care le prepară.

Vedetele Pro TV şi Acasă vorbesc despre pasiunea lor pentru gătit, dar şi despre preferinţele lor culinare.

Astfel, Magda Pălimariu, prezentatoarea rubricii "Vremea" de la Pro TV, spune că este mereu în căutare de reţete de prăjituri sănătoase. "Îmi plac foarte mult dulciurile, dar pentru că ţin la silueta mea şi pentru că vreau să fiu sănătoasă, recunosc că sunt mereu în căutare de reţete de prăjituri sau dulciuri dietetice. Am câteva cărţi din care mă inspir şi la fel de utile mi se par blogurile de cooking. De exemplu, foarte potrivită pentru perioada asta e o reţetă de îngheţată preparată din fructe amestecate cu iaurt şi date la congelator. La fel de gustoase sunt şi prăjiturile gătite din biscuiţi de ovăz şi fructe. Eu am descoperit foarte multe astfel de reţete delicioase şi care nu îţi pun în pericol silueta, totul e să ştii unde să cauţi", spune Magda Pălimariu.

Victor Slav, un alt prezentator al emisiunii "Vremea" de la Pro TV, mărturiseşte că nu ratează niciodată micul dejun, pe care îl găteşte chiar el. "Micul dejun e un mic ritual pe care îmi place să-l respect şi să-l fac în tihnă, dacă am timp, desigur", spune Victor.

"Atunci când nu sunt pe fugă, îmi place să-mi gătesc un mic dejun consistent: o omletă cu şuncă, un pahar cu lapte, fructe. Însă, chiar şi atunci când sunt foarte grăbit, încerc să nu sar peste micul dejun şi aleg cereale cu miere, banane şi lapte, o combinaţie proprie absolut delicioasă. Deşi nu am prea mult timp pentru gătit, atunci când o fac, mă simt foarte bine şi prepar diverse reţete cu drag. Îmi place mult să improvizez în bucătărie şi de obicei prepar de la sandviciuri, omletă cu legume şi carne, până la spaghete şi pui cu smântână, care îmi iese excelent şi care nu e atât de complicat pe cât pare", mai spune Victor Slav.

Ioana Maria Moldovan, prezentatoarea "Poveştirilor adevărate" la postul Acasă, adoră să gătească după reţete mediteraneene. "În general, aleg reţete uşoare, care se fac şi repede şi cu care n-ai cum da greş. În ultima perioadă, am experimentat câteva reţete mediteraneene, ne plac foarte mult aceste preparate. Specialitatea casei sunt scoicile şi creveţii în ulei de măsline, sos de usturoi, orez cu porumb şi un vin alb bun", spune aceasta. "Deşi mama e o adevărată carte de bucate, iar tata, un bucătar desăvârşit, eu sunt la început de drum, abia de doi ani am luat mai în serios gătitul. De exemplu, părinţii mei mai pun încă zacuscă, vinete, gemuri şi fel de fel de murături pentru iarnă. Au o cămară de vis. Din ce am învăţat de la mama, am gătit gulaş ardelenesc, cartofi cu smântână şi ou la cuptor, iar ca desert - chec cu vişine", adaugă vedeta Acasă.

Vedeta Pro TV Florin Busuioc spune că ştie şi că îi place foarte mult să gătească, dar şi să inventeze. "Nu mă dau în lături nici de la lucruri simple, nici de la monumente culinare sofisticate, cum ar fi crap umplut, împănat cu ţelină, pe pat de frunze de ţelină, înecat (daca poţi să îneci un crap) cu vin d-ăla bun, de la Bucerdea Vinoasa. Gătitul e un dar pe care-l primeşti, aşa cred, pentru că ţine foarte mult de instinct. Încă n-am omorât pe nimeni, nu s-a plâns nimeni de bucatele mele", spune Busu.

"M-a ajutat foarte mult emisiunea lui Radu Anton Roman, de acolo am reţinut însă lucrurile care ţin de bucuria de a găti şi mai puţin detaliile tehnice. Alături de Radu, am descoperit şi mâncăruri complicate, parcă venite din zona sacră, dar şi simplităţi nu mai puţin spectaculoase, cum ar fi plăcintele cu lucernă", mai spune Busu.

Totodată, acesta oferă câteva sfaturi: "Încercaţi să fiţi deschişi spre orice experienţă, să respectaţi orice mâncare pe care gazda o împarte cu voi, descoperiţi că la ţară oamenii încă ştiu să facă lucruri ca acum sute de ani şi uitaţi pentru o vreme că trăiţi în oraş, că vă grăbiţi sau că nu vă place spanacul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici